Terug

On Chesil Beach | landelijke première

Dominic Cooke

wo 4 jul 2018 19:10 tot 21:05  |  Perfetti van Mellezaal (cinema) 3


Het is de zomer van 1962 en Engeland is slechts een jaar verwijderd van grote sociale veranderingen; Beatlemania, de seksuele revolutie en de Swinging Sixties. Op de avond van hun huwelijk dineren Florence en Edward op hun kamer in een bedompt hotel bij Chesil Beach in het Engelse Dorset. Hier blikt het stel, ongemakkelijk over de aanstaande huwelijksnacht, terug op hun ontluikende romance. De verzwegen misverstanden en angsten van die avond zullen hun levens voor altijd veranderen.

regie: Dominic Cooke / drama, boekverfilming / met: Saoirse Ronan, Billy Howle, Anne-Marie Duff, Emily Watson / Verenigd Koninkrijk 2018, 105 min. / Engels gesproken / Nederlands ondertiteld

Recensies

BN de Stem

- >4,0 sterren
"Het breekbare, universele gegeven van de liefde, omgaan met psychische bagage en volwassen worden wordt ingetogen, doch indringend verbeeld. Je voelt de vlinders, onzekerheden en pijn van de personages."

VPRO Cinema

- >4,0 sterren
"Prachtig gedoseerd verhaal over liefde, seks en de angst voor het onbekende begint rustig en ontspannen, maar wordt allengs beklemmender en spannender."

NRC

- >3,0 sterren
"De verfilming van Ian McEwans On Chesil Beach, met een scenario van McEwan zelf, gaat over angst voor seks, waarbij de subtiele beschrijvingen zijn omgezet in beelden van samengeknepen vuisten en gekruiste voeten."

Volkskrant

- >3,0 sterren
"Tragische vertelling over een pijnlijk ongemakkelijke huwelijksnacht"

Parool

-
"Dramatische schoonheid spat van het doek."

bekijk recensies (5)