Terug

Werk ohne Autor - ontbijtfilm

Florian Henckel von Donnersmarck

Leeftijd-12
Discriminatie
Eng
Geweld
Grof-taalgebruik
Seks
zo 30 dec 2018 10:45 tot 14:05  |  Cinema zaal 3

Wat is een betere manier om de zondag te beginnen dan met een uitgebreid ontbijt en een goede film? Van september tot en met mei serveren we het filmontbijt. Ieder laatste zondag van de maand om 09.30 uur kunt u gebruik maken van het ontbijtbuffet in de Brasserie en aansluitend genieten van een mooie (voor)première in Chassé Cinema.

Over de film: Werk ohne Autor

Als Kurt na de Tweede Wereldoorlog op een kunstacademie in Oost-Duitsland belandt, dient hij mee te gaan in de door de communistische overheid opgelegde kunstbeoefening. Kunst die de arbeider verheerlijkt en de individualiteit van de kunstenaar onderdrukt.

Op de academie ontmoet hij Elisabeth. De twee worden op slag verliefd. Elisabeths vader, Professor Seeband, is niet onder de indruk van Kurt en is hem liever kwijt dan rijk. Maar de twee mannen zijn verbonden door gebeurtenissen uit het verleden en de dubieuze rol die Seeband tijdens de Tweede Wereldoorlog speelde, achtervolgt hem als een schaduw. Als Kurt zichzelf én de ware kunst ontdekt, heeft dit ook implicaties voor Seeband…

Regisseur Florian Henckel von Donnersmarck, bekend van het Oscar-winnende Das Leben der Anderen, brengt u nu Werk Ohne Autor.

regie: Florian Henckel von Donnersmarck / drama, thriller / met: Tom Schilling, Sebastian Koch, Lars Eidinger / Duitsland 2017, 188 min. / Duits gesproken / Nederlands ondertiteld

special: ontbijtfilm

Arrangementen

Filmontbijt

Filmontbijt 09:30

Wat is een betere manier om de zondag te beginnen dan met een uitgebreid ontbijt en een goede film? Vanaf 09.30 uur kunt u gebruik maken van het ontbijtbuffet in de Brasserie en aansluitend genieten van een mooie (voor)première in Chassé Cinema. Uitsluitend op reservering. De toegangsprijs (incl. film) bedraagt € 19,95 p.p. Bij een lange film geldt een toeslag van € 1. Vergeet niet voor het filmontbijt uw entreebewijs mee te nemen.