Terug

Oscar Nominated Shorts - animatie

di 21 mei 2019 19:15 tot 20:45  |  Cinema zaal 2

Zijn er ook Oscars voor korte films? Jazeker!

Hoewel tijdens de met glitter en glamour omhangen uitreikingsceremonie de grote Amerikaanse speelfilms domineren, mogen we zeker de korte films niet vergeten. Ook zij verdienen de aandacht. In de korte film zijn jonge, talentvolle filmmakers actief die durven te experimenteren en vernieuwend te werk gaan. Dit jaar dingen er wederom een aantal korte juweeltjes mee voor de meest prestigieuze filmprijs van het jaar. In dit programma vertonen wij alle genomineerden in de categorie ‘Best Animation Short Film’.

Dit programma wordt gepresenteerd in samenwerking met ShortsTV en Go Short - International Short Film Festival Nijmegen.

Bao
Een oude Chinese moeder met 'empty nest syndrome' krijgt een nieuwe kans op het moederschap als een van haar dumplings tot leven komt als een levendigde, giechelende dumpling-jongen.
regie: Domee Shi / Verenigde Staten 2018 / 8 min

Late Afternoon
Emily is een oudere vrouw die tussen het verleden en het heden in leeft. Ze reist af naar een innerlijke wereld om momenten uit haar verleden te herleven - op zoek naar verbinding met haar levendige, maar gefragmenteerde herinneringen.
regie: Louise Bagnall / Ierland 2017 / 10 min

Animal Behaviour
Omgaan met wat vanzelf gaat is niet gemakkelijk, vooral voor dieren. In Animal Behaviour komen vijf dieren regelmatig samen om hun innerlijke angsten te bespreken in groepstherapie, geleid door dokter Clement; hond én psychotherapeut.
regie: Alison Snowden en David Fine / Canada 2018 / 14 min

Weekends

Het verhaal van een jongen die pendelt tussen de houden van zijn onlangs gescheiden ouders. Surrreële, droomachtige momenten vloeien over in de huiselijke realiteit van een gebroken familie in deze met de hand geanimeerde film die zich afspeelt in het Toronto van de jaren '80.
regie: Trevor Jimenez / Verenigde Staten 2017 / 16 min

One Small Step

Luna is een levendig, jong, Chinees-Amerikaans meisje dat ervan droomt astronaut te worden. Sinds de dag dat ze een raketlancering op tv ziet, is ze gedreven om de sterren te bereiken. Als ze ouder wordt en gaat studeren ervaart ze een hoop tegenslagen als ze haar dromen probeert waar te maken.
regie: Andrew Chesworth en Bobby Pontillas / Verenigde Staten, China 2018 / 8 min

Wishing Box
Een piraat en zijn sidekick (een aap) vinden na jarenlang zeilen eindelijk een schat. De schat kan dromen uit laten komen - als je een aap bent tenminste.
regie: Wenli Zhang en Nan Li / Verenigde Staten 2017 / 6 min

Tweet Tweet
Ons leven is als een koorddans. In angstige tijden verliezen we de balans en als we gelukkig zijn vergeten we dat we op een koord dansen. We kunnen zelfs vliegen! In deze film spelen Luba en haar vriend Sparrow de hoofdrol; die gekke Sparrow kent geen angst. En als Luba met hem speelt vergeet ze dat ze zich op een koord bevindt.
regie: Zhanna Bekmambetova / Rusland 2018 / 11 min

special: Oscar Shorts