Terug

Oscar Nominated Shorts - speelfilms

di 21 mei 2019 21:00 tot 22:55  |  Cinema zaal 2

Zijn er ook Oscars voor korte films? Jazeker!

Hoewel tijdens de met glitter en glamour omhangen uitreikingsceremonie de grote Amerikaanse speelfilms domineren, mogen we zeker de korte films niet vergeten. Ook zij verdienen de aandacht. In de korte film zijn jonge, talentvolle filmmakers actief die durven te experimenteren en vernieuwend te werk gaan. Dit jaar dingen er wederom een aantal korte juweeltjes mee voor de meest prestigieuze filmprijs van het jaar. In dit programma vertonen wij alle genomineerden in de categorie 'Best Live Action Short Film’.

Dit programma wordt gepresenteerd in samenwerking met ShortsTV en Go Short - International Short Film Festival Nijmegen

Mother (Madre)
Een alleenstaande moeder ontvangt een telefoontje van haar zeven jaar oude zoon die op vakantie is met zijn vader in het Franse Baskenland. In eerste instantie lijkt het een vrolijk gesprek, maar dan vertelt haar zoon dat hij alleen is en zijn vader nergens kan vinden... 
regie: Rodrigo Sorogoyen / Spanje 2017 / 19 min

Fauve
In een bovengrondse mijn verzinken twee jongens in een ogenschijnlijk onschuldige machtstrijd, met Moeder Natuur als enige getuige.
regie: Jeremy Comte / Canada 2018 / 17 min

Marguerite
Een oudere vrouw en haar verpleegster ontwikkelen een vriendschap die haar ertoe aanzet om verborgen verlangens onder ogen te zien en zo in het reine te komen met haar verleden.
regie: Marianne Farley / Canada 2018 / 19 min

Detainment
Twee tienjarige jongens worden vastgehouden door de politie omdat zij verdcaht worden van het ontvoeren en vermoorden van een peuter. Een waargebeurd verhaal, gebaseerd op getranscribeerde interviews uit 'de zaak James Bulger', die de wereld shockeerde in 1993 en tegenwoordig nog steeds een hoop losmaakt in het Verenigd Koninkrijk.
regie: Vincent Lambe / Ierland 2018 / 30 min

Skin
In een kleine supermarkt in een arbeidersstadje lacht een zwarte man naar een tienjarig wit jongetje aan de andere kant van het gangpad. Dit onschuldige moment stuurt twee ploegen in een meedogenloze oorlog die eindigt met een bizarre terugslag.
regie: Guy Nattiv / Verenigde Staten 2018 / 20 min

special: Oscar Shorts