Terug

Wildlife

Paul Dano

Eng
Grof-taalgebruik
Leeftijd-9
do 27 dec 2018 16:20 tot 18:15  |  Cinema zaal 2


Jeanette en Jerry wonen met hun 14-jarige zoon Joe in Great Falls, Montana. Wanneer Jerry wordt ontslagen bij de plaatselijke golfbaan besluit hij een ander levensdoel te zoeken. Hij sluit zich aan bij de brandweerlieden die een grote bosbrand bij de Canadese grens bestrijden.

Jerry laat zijn vrouw en zoon alleen achter en Joe wordt gedwongen om de rol van man in huis op zich te nemen. Zijn moeder gaat aan de slag als zweminstructrice en Joe ziet hoe zij een affaire begint met de oudere man.

Wildlife is het regiedebuut van acteur Paul Dano (Little Miss Sunshine, 2006 en There will be blood, 2007). Gebaseerd op het gelijknamige verhaal van Richard Ford. De film ging in première op het Sundance Festival en werd unaniem lovend ontvangen. Vooral Dano's regie, nooit opdringerig, met een oog voor knap uitgebalanceerde composities, werd geprezen.

regie: Paul Dano / drama / met: Carey Mulligan, Jake Gyllenhaal, Ed Oxenbould / Verenigde Staten 2018, 104 min. / Engels gesproken / Nederlands ondertiteld

voorfilm Stems

Voorafgaand aan Wildlife vertonen we de voorfilm Stems. Een meeslepende lofrede over de korte levensduur van stop-motionanimatiepoppetjes. 

Recensies

NRC

- >4,0 sterren
"Wildlife is een coming-of-ageverhaal van een kind dat kijkt naar zijn ouders als verliezers van de Amerikaanse droom."

BN de Stem

- >4,0 sterren
"Niet elke acteur is meteen een bekwaam filmregisseur, maar Paul Dano (Prisoners en There Will Be Blood) logenstraft die stelling met zijn regiedebuut 'Wildlife'."

VPRO Cinema

- >4,0 sterren
"Een fraai, ingetogen familiedrama"

Volkskrant

- >4,0 sterren
"IJzersterk regiedebuut van Paul Dano."

FilmTotaal

- >4,0 sterren
"'Wildlife' geeft een mooi tijdsbeeld van landelijk Amerika in de jaren zestig en steekt met kop en schouders boven de gemiddelde Amerikaans dramafilm uit."

bekijk recensies (5)