Terug

Phantom Thread

Paul Thomas Anderson

di 17 apr 2018 19:00 tot 21:20  |  Cinema zaal 1


De gerenommeerde couturier Reynolds Woodcock en zijn zus vormen samen het middelpunt van de glamoureuze Britse modewereld in het naoorlogse Londen van de jaren vijftig. Zij kleden zowel de adel, de filmsterren, de dames van stand en vrouwen die pretenderen tot de high society te horen in de gedistingeerde stijl van ‘The House of Woodcock’.

Vrouwen komen en gaan in Woodcock’s leven en zij bieden deze verstokte vrijgezel zowel inspiratie als gezelschap. Maar dan ontmoet hij een jonge eigengereide vrouw genaamd Alma, die al snel een vaste plaats in zijn leven verovert als zowel zijn muze en minnares. Woodcock ervaart deze liefde echter als een nauwsluitend keurslijf, die het leven dat hij voor zichzelf zo zorgvuldig op maat gemaakt had overhoop gooit.

Met zijn nieuwste film schept Paul Thomas Anderson een fraai aangekleed portret van een artiest die een creatieve ontdekkingsreis doormaakt, en van de vrouwen die zijn wereld draaiende houden. Phantom Thread is de achtste film van Paul Thomas Anderson en zijn tweede samenwerking met Daniel Day-Lewis - die met deze film ook zijn laatste rol vervulde. Hij besloot na de opnames geen nieuwe rollen meer aan te nemen.

regie: Paul Thomas Anderson / drama / met: Daniel Day-Lewis, Lesley Manville, Vicky Krieps / Verenigde Staten 2017, 130 min. / Engels gesproken / Nederlands ondertiteld

5,00 sterren

Gemiddelde waardering: 5,00 sterren

J.W.H. Van Gennip

02-03-2018

5 sterren

Geweldig gespeeld. Acceptabel verhaal. Mooie scenes.

bekijk reacties (1)

Recensies

Volkskrant

- >5,0 sterren
"Een bedwelmend, boosaardig en erg grappig sprookje over twee koppige geliefden"

BN de Stem

- >4,0 sterren
"De film is zowel een romantisch drama als een thriller à la Hitchcock, een macaber sprookje, een psychologische studie over een man met een nooit verwerkt moedertrauma en een ode aan het beroep van couturier."

De Morgen

- >5,0 sterren
"Met Phantom Thread serveert Paul Thomas Anderson een oogverblindend elegant meesterwerkje.""

bekijk recensies (3)