Terug

Normandie Nue

Philippe Le Guay

do 17 mei 2018 14:05 tot 16:00  |  Cinema zaal 2

In Mêle-sur-Sarthe, een klein dorp in Normandië, worden de veehouders geteisterd door de crisis: de prijs van het vlees daalt fors, de melk wordt met verlies verkocht en de veehouders zitten in zak en as. Burgemeester Georges Balbuzard wil zich echter niet laten kennen en zal er alles aan doen om zijn dorp te redden.

Het toeval wil dat Blake Newman op doortocht is in de streek; hij is een bekende conceptfotograaf die grote menigten naakt fotografeert. Balbuzard is ervan overtuigd dat deze man het dorp kan redden. Het lijkt een onmogelijke taak, maar wat zou er gebeuren als Newman driehonderd Normandiërs naakt zou fotograferen op het Champ Chollet?

regie: Philippe Le Guay / komedie / met: François Cluzet, Toby Jones, François-Xavier Demaison, Arthur Dupont / Frankrijk 2018, 109 min. / Frans gesproken / Nederlands ondertiteld

Recensies

BN de Stem

- >3,0 sterren
"Normandie Nue geeft een aandoenlijk en soms geestig beeld van een verdeelde gemeenschap waarin kleine en grote pesterijtjes de verhoudingen af en toe op scherp zetten."

VPRO Cinema

- >3,0 sterren
"De Franse variant op de Britse komedies The Full Monty en Calendar Girls"

bekijk recensies (2)