Terug

Que Dios Nos Perdone | landelijke première

Rodrigo Sorogoyen

do 12 jul 2018 19:00 tot 21:15  |  Cinema zaal 2

In de broeierige zomer van 2011 werken twee rechercheurs in Madrid aan een zaak waarbij een gewelddadige seriemoordenaar het heeft voorzien op oudere vrouwen. In diezelfde periode worden massale straatprotesten georganiseerd tegen de economische malaise en zijn anderhalf miljoen gelovigen in afwachting van paus Benedictus XVI. Het bezorgt de veiligheidsdiensten de nodige kopzorgen.

De gesloten workaholic Velarde en de explosieve Alfaro worden dan ook geacht dit zo spoedig en zo stil mogelijk op te lossen. Langzaam ontrafelt zich het psychologische profiel van zowel de dader als de rechercheurs, die zichzelf allemaal in zekere mate niet in de hand hebben. De dader is het duo echter steeds een stap voor.

Roberto Álamo (La piel que habito) en Antonio de la Torre (La isla minima, The fury of a patient man) spelen de hoofdrollen in deze psychologische crime thriller van Rodrigo Sorogoyen. Op het filmfestival van San Sebastian won de film de juryprijs voor Beste Scenario, en Roberto Alamo nam verschillende prijzen mee naar huis, waaronder de Goya (Spaanse Oscar) voor Beste mannelijke hoofdrol.

regie: Rodrigo Sorogoyen / thriller, psychologisch / met: Antonio de la Torre, Roberto Álamo, Javier Pereira / Spanje 2016, 126 min. / Spaans gesproken / Nederlands ondertiteld

5,00 sterren

Gemiddelde waardering: 5,00 sterren

Anita

13-07-2018

5 sterren

Spannend verhaal met intrigerende karakters

bekijk reacties (1)

Recensies

Telegraaf

- >4,0 sterren
"Grootste troef is Roberto Álamo. Als Alfaro vangt hij precies de juiste balans tussen wild roofdier en tragische destructieveling."

Volkskrant

- >3,0 sterren
"Tussen acteurs De la Torre en Álamo, die voor zijn rol een Goya (de Spaanse Oscar) kreeg, klikt het goed; hoe tegengesteld Velarde en Alfaro ook mogen zijn, hun onderlinge chemie doet hen ver boven hun lamlendige collega’s uitsteken."

Trouw

- >3,0 sterren
"De chaos in de straten van Madrid is tastbaar en de jacht op de dader verbeten en spannend."

NRC

- >3,0 sterren
"Zacht zoemende sounddesign van de zomerstad."

Parool

-
"Getroubleerde rechercheurs in een broeierig Madrid."

bekijk recensies (5)