Terug

Queen of Hearts | landelijke première

May el-Toukhy

Leeftijd-16
Grof-taalgebruik
Seks
do 20 jun 2019 14:00 tot 16:15  |  Cinema zaal 1

De getrouwde Anne en moeder van twee kinderen lijkt haar leven op orde te hebben. Maar niets blijkt minder waar wanneer Gustav, Peters roekeloze tienerzoon uit een eerder huwelijk, bij hen intrekt. Terwijl Peter het moeilijk heeft met zijn komst, bouwt Anne al snel een band op met Gustav. Hun relatie verandert wanneer ze alles op het spel zet door de jongen de verleiden en ze voor een keuze met onvoorstelbare gevolgen komt te staan.

Trine Dyrholm speelde al een bijrol in Long story short, het speelfilmdebuut van May el-Toukhy. In haar tweede speelfilm zet El-Thouky de Deense steractrice volledig centraal. Anne is een personage waar Dyrholm flink haar tanden in kon zetten: wat drijft haar tot die roekeloze daad? Het resultaat is een complexe en fenomenale rol, soms ondoorgrondelijk, liefdevol, maar niet altijd sympathiek.

regie: May el-Toukhy / drama / met: Trine Dyrholm, Gustav Lindh / Denemarken 2019, 127 min. / Deens gesproken / Nederlands ondertiteld

Recensies

NRC

- >4,0 sterren
"Het seksueel expliciete, strak uitgebalanceerde Queen of hearts is een moraalvertelling over kleine, invoelbare stapjes die naar de hel voeren."

Volkskrant

- >4,0 sterren
"Trine Dyrholm laat zien dat ze een van Europa’s fascinerendste actrices is."

VPRO Cinema

- >4,0 sterren
"IJzersterke rol van Dyrholm"

Parool

-
"Mede door Trine Dyrholm’s ijzersterke spel word je als kijker volledig meegetrokken"

bekijk recensies (4)