Terug

The White Crow

Ralph Fiennes

Leeftijd-12
Grof-taalgebruik
Seks
do 16 mei 2019 14:10 tot 16:30  |  Cinema zaal 2

The white crow, geregisseerd door Ralph Fiennes, vertelt het waargebeurde verhaal van Rudolf Noerejev, een unieke danser die de wereld van ballet voorgoed veranderde.

Het is 1961 en Rudolf Noerejev, danser bij het Staatopera en Ballet van Kazan in Rusland, zit op een vliegtuig van Sint Petersburg naar Parijs. Hij maakt deel uit van het wereldberoemde Kirov-Ballet, dat voor de eerste keer buiten de Sovjet-Unie reist. Noerejev geniet van de Parijse levensstijl en de jonge danser probeert zoveel mogelijk te genieten van alle kunst, cultuur en muziek die deze stad te bieden heeft. Maar de KGB-agenten die hem nauwlettend in de gaten houden vinden zijn gedrag en zijn vriendschap met de jonge Parisienne Clara Saint verdacht. Wanneer zij Noerejev confronteren met een schokkende eis, is hij gedwongen om een hartverscheurende beslissing te maken. Deze kan de koers van zijn leven voor altijd veranderen en de levens van zijn familie en vrienden in gevaar brengen.

Het ongelofelijke leven van een unieke danser die de wereld van ballet voorgoed veranderde. Van Noerejev door armoede getekende jeugd in de Sovjet-stad Ufa tot zijn opkomst als danser in Leningrad. Van zijn aankomst in het Parijs van begin jaren '60 tot een ijzingwekkende confrontatie op de luchthaven van Le Bourget.

regie: Ralph Fiennes / drama / met: Oleg Ivenko, Adèle Exarchopoulos, Ralph Fiennes / Frankrijk, Verenigd Koninkrijk 2018, 122 min. / Engels, Russisch, Frans gesproken / Nederlands ondertiteld

Recensies

NRC

- >4,0 sterren
"Ralph Fiennes schetst een overtuigend en complex beeld van de geniale jonge balletdanser Rudolf Noerejev"

Trouw

- >3,0 sterren
"Dit is geen bescheiden, ingetogen drama, dit is een elegant gefilmd drama over een man die de geschiedenis van de wereld voor even veranderde."

BN DeStem

- >4,0 sterren
"Een must voor balletliefhebbers!"

Telegraaf

-
"Gekooid talent vecht zich vrij"

bekijk recensies (4)