Terug

Ramen Shop | laatste voorstelling

Eric Khoo

Alle-leeftijden
di 23 jul 2019 19:00 tot 20:40  |  Cinema zaal 3

Voor de jonge ramenchef Masato is eten alles in het leven. In het restaurant van zijn Japanse vader maakt hij de lekkerste ramen. Thuis probeert hij zich de heerlijke gerechten te herinneren van zijn Singaporese moeder, die stierf toen hij 10 jaar oud was. Als ook zijn vader plotseling overlijdt, besluit Masato naar Singapore te reizen. Met zijn moeders dagboek op zak vindt hij daar zijn oom en zijn oma en ontdekt hij welke rol ze hebben gespeeld in de ontroerende maar tragische liefdesgeschiedenis van zijn ouders. Masato besluit een poging te doen om oude familiewonden te helen door een bijzonder ramengerecht te maken waarin de twee culturen samenkomen.

Ramen Shop van de bekroonde regisseur Eric Khoo is een hartverwarmende culinaire film over een gepassioneerde kok op zoek naar zijn verleden. Een ontdekkingstocht vol familietradities en overheerlijke recepten, met als hoogste goed de verbindende kracht van eten. De film ging in 2018 in wereldpremière op het filmfestival van Berlijn.

regie: Eric Khoo / drama / met: Tsuyoshi Ihara, Seiko Matsuda, Takumi Saitoh / Singapore 2017, 90 min. / Cantonees, Engels, Japans, Mandarijn gesproken / Nederlands ondertiteld

bekijk deze film ook via picl

Recensies

NRC

- >3,0 sterren
"Een intiem familiedrama over verlies, oud zeer en de troost van samen koken en eten"

VPRO Cinema

- >3,0 sterren
"Een fraai melodrama, inclusief een overvloed aan hongerig makende beelden"

Cinemagazine

- >3,0 sterren
"Romantici en liefhebbers van lekker eten zullen van deze film genieten"

Volkskrant

-
"Een zeer Instagrambare culinaire bedevaart naar Singapore"

Filmkrant

-
"Hartverwarmende culinaire film"

bekijk recensies (5)