Terug

Down To Earth

Renata Heinen, Rolf Winters

vr 2 dec 2016 14:15 tot 15:55  |  MK2zaal (kleine theaterzaal)


Op zoek naar een nieuw perspectief en zingeving leefden Rolf Winters en Renata Heinen met hun drie kinderen vier jaar in Noord-Amerika samen met een Indianenstam. Zonder crew, zonder vastomlijnd plan; met maar elk met een camera en een rugzak. En de nieuwsgierigheid om te luisteren. Tijdens hun vijf jaar durende avontuur leven ze met en bij verschillende stammen op zes continenten. Ze filmen hun ontmoetingen met de stamoudsten, de wijzen die nog nooit eerder geïnterviewd werden. Daar ontstond het idee om de wijsheid van de stamoudsten op film vast te leggen. Het gezin trok daarop een jaar rond de wereld op zoek naar de verborgen Wisdom Keepers en leefden bij verschillende volksstammen op zes continenten. Down to Earth voert de kijker van de oevers van Lake Superior in Michigan tot het hart van de Amazone, van het Australische achterland tot de Kalahari woestijn en van de Andes tot aan de binnenlanden van India. Hun ontmoetingen met de ‘Keepers of the Earth’ laten niemand onberoerd.

Down to Earth won de juryprijs op het Illuminate Film Festival 2015 en was de winnaar van de publieksprijs op het Spirit Film Festival 2015.

Rolf Winters - regisseur, scenario, camera, geluid, producent 
Rolf is een internationaal opererende consultant en coach op het gebied van leiderschap. Zijn ervaringen in de boardrooms van multinationals deden hem op zoek gaan naar een alternatief voor het keurslijf waarin grote bedrijven en hun leiders opereren. De leiderschapsprincipes en levenswijze van de leiders van de Anishnabe (de oorspronkelijke Native Americans) inspireerden hem tot een avontuur dat uiteindelijk vijf jaar zou duren, en resulteerden in de film Down to Earth. Rolf werkt nog steeds met leiders en hun teams, en integreert nu de wijsheid en inzichten die hij heeft opgedaan in zijn ontmoetingen met de Earth Keepers.

Renata Heinen - regisseur, still fotografie, producent
Renata is een self-made artiest en werkt in een breed scala aan kunstvormen, van schilderen en het maken van metalen sculpturen tot scenario schrijven en films maken. Renata’s weigering zich te conformeren aan de gemene deler van onze maatschappij was de drijfveer achter het zoeken naar een andere levensstijl en leefomgeving. De zijnswijze van de Native Americans was voor haar een ‘thuiskomen’. Toen het idee geboren was om de wijsheid van de Earth Keepers vast te leggen, kon Renata haar veelzijdigheid in storytelling en visuele kunst combineren met haar passie voor de bijzondere levenshouding van de Earth Keepers.

regie: Renate Heinen en Rolf Winters /  spiritueel / met: Nowaten e.a. / Groot-Brittannië 2015, 90 min. / Engels gesproken / Nederlands ondertiteld

4,63 sterren

Gemiddelde waardering: 4,63 sterren

Friedy van den Akker

13-03-2017

5 sterren

Prachtige film. Geeft goed weer waar we in onze "ontwikkelde geciviliseerde" maatschappij mee bezig zijn. In de film ligt de nadruk op het leven in communities, tot ieders geluk en welzijn.

P.G.A. Paree

10-03-2017

5 sterren

Uit het hart beeld van wijze mensen. Ze bestaan

L. Joosen

06-03-2017

5 sterren

Genoten !

A. Van Es-Venema

27-02-2017

5 sterren

Bijzondere film met uitspraken waar veel meer aandacht aan gegeven mag worden! Vooral de positiviteit die er naar voren komt, mag meer aandacht hebben.

De Mol

16-02-2017

5 sterren

Wat een geweldige film/documentaire!! Het was een mooie spirituele reis ;-)

Spillemaeckers

16-02-2017

5 sterren

Heerlijk om te voelen hoe de keepers of the earth blijven doen waar ze voor op aarde zijn gekomen: Hun zielenpad te volgen. Een voorbeeld voor mij om hetzelfde te doen.

J.J.A. Van Beijnen

13-02-2017

5 sterren

Zou iedereen moeten zien

C.M.W.

06-02-2017

5 sterren

Het was een mooie film, met prachtige natuuropnames. Ook de overeenkomsten tussen de verschillende traditionele geneeswijzen waren wel interessant. Maar het geheel zou toch nog watt meer uitgewerkt kunnen worden.

MV

02-02-2017

5 sterren

Wel inspirerende mensen aan het woord, maar weinig nieuwe boodschappen, dit weten we allemaal wel...

stephanie

30-01-2017

5 sterren

Een hele indrukwekkende film die aanzet tot nadenken, antwoorden geeft maar ook ruimte biedt voor het stellen van nieuwe vragen en deze te onderzoeken. Het geeft een aanzet tot een bepaalde bewustwording: wat ga jij doen na het zien van de docu? Dat zal voor ieder verschillend zijn. En dat is mooi! De film raakte me en ik zou 'm graag nogmaals willen zien!

Diana

30-01-2017

5 sterren

Bijzonder mooi weergegeven boodschap die iedereen kan raken en essentieel is voor een andere kijk op hoe wij op dit moment meestentijds leven of geleefd worden en met elkaar omgaan!

M.J.C. Hazen

26-01-2017

5 sterren

Het was bijzonder om al die earth keepers van over de wereld te horen spreken En de boodschap was duidelijk voor mij alles begint bij jezelf. hoe je leeft jij in het contact met anderen, hoe je kunt zorgen voor jou aandeel om met jou omgeving om te gaan. m.a.w. consumminderen. geen bestaand woord dus. nog niet. mooie opnames van natuur en mensen. ook om deze mensen te zien veranderen gaandeweg. en de kinderen die zijn magisch die gaan in alles mee heel natuurlijk.

M. Geeris

23-01-2017

5 sterren

Hier wordt nogmaals heel duidelijk gemaakt ,dat we zuinig met de aarde moeten omgaan,en dat wij allen een verschil kunnen maken. Dat alle materie niet belangrijk en eigelijk niet nodig is,maar wel onze verbintenissen met elkaar.

P. Snoek

23-01-2017

5 sterren

Mooie beelden, wijze woorden, ik had echter wel meer van de verschillende volken willen zien, hun gezinsleven, hun worsteling tussen oude en nieuwe rituelen onder invloed van de 'Westerse Wereld'. In die zin vond ik het toch wat teleurstellend.

J.P.J. Hetsen

23-01-2017

5 sterren

Mooi vond ik de wijze woorden van de oude Howatan maar ik had graag meer willen weten van hoe hij en ook al die andere stammen nu door het jaar heen van en ook met elkaar leefden. Nu kwam op gegeven het accent erg te liggen op het verbinding maken met het spirituele door de sjamanen en medicijnen mannen. Hij had wat mij betreft meer ''down to earth'' gemogen.

Groeneveld

19-01-2017

5 sterren

Zeer treffend en prachtig gemaakt.

Marijke Broers

15-01-2017

5 sterren

Zeer de moeite waard! geweldig mooie film

Jacco

26-12-2016

5 sterren

Film die aanzet tot nadenken. Zeer de moeite waard!

D. Van Bavel

19-12-2016

5 sterren

Het heeft me geraakt! Prachtige beelden en wijsheden recht uit het hart met mooie muziek.

J.L.C.F. van den Dam

19-12-2016

5 sterren

mooi groot scherm . geweldige film

H.P.C. De Pauw gerlings

12-12-2016

5 sterren

prachtig gefilmd, inspirerend, leerzaam en hoopvol.

Spikmans-De Rijk

12-12-2016

5 sterren

Film, heel indrukwekkend, was er stil van! Zag nu de film voor de 2de keer! De eerste keer was in 's Hertogenbosch, in de Verkadefabriek!

M.V.C. Aalders

07-12-2016

5 sterren

Heel mooi gefilmd. Een lust voor het oog, al die exotische landschappen, inheemse dorpen en natuur. Mooi geïntegreerd ook met de diepgaande inzichten in het denken en bewustzijn van de mens.

geen naam

05-12-2016

5 sterren

Indrukwekkend. De film maakt ons bewust van de manier waarop wij leven en hoe we met de aarde omgaan.

M.A.J. Van Lierop

05-12-2016

5 sterren

Wat een indrukwekkend relaas. Het heeft me stil gemaakt en weer hoop gegeven. Ik voel de connectie weer. Een must see! Vooral voor (wereld)leiders

Meirav van Riel

03-12-2016

5 sterren

Mijn man en ik waren erg onder de indruk. Prachtige beelden van twee visionairs. We hebben al veel mensen enthousiast gemaakt om deze film te gaan zien. De film blijft lang aanwezig in je hoofd. Benieuwd naar het vervolg!

J.M.C. Van den Ring

23-11-2016

5 sterren

Een pure film die me enorm geraakt heeft en me nog bewuster heeft gemaakt om in het hier en nu te leven. IN liefde voor jezelf , de medemens en vooral de natuur.

bekijk reacties (27)