Terug

La Villa

Robert Guédiguian

wo 13 jun 2018 19:15 tot 21:15  |  Cinema zaal 2

In een dorpje aan de kust bij Marseille komen Angèle, Joseph en Armand samen bij hun ernstig zieke vader. Sinds een familiedrama twintig jaar geleden is Angèle niet meer naar het dorp terug geweest. Nu vader Maurice een beroerte heeft gehad, komen verleden en heden samen voor de broers en hun zus.

Joseph is inmiddels met pensioen en heeft verbitterd zijn idealen opgegeven, terwijl Armand probeert het plaatselijke restaurant draaiende te houden. Angèle is een gevierde actrice. Ze lijken allen te berusten in een teleurstellend leven waar geen plaats meer is voor het dorpsgevoel van vroeger. Terwijl Maurice vegeteert, worden ze geconfronteerd met het feit dat wat vroeger was, wordt ingehaald door dat wat nu is. Schoorvoetend geven ze toe aan nieuwe impulsen.

La Villa won de Signis en Unimed prijzen op het festival van Venetië waar de film bovendien genomineerd werd voor de Gouden Leeuw. De film is geregisseerd door Robert Guédiguian die eerder Les Neiges du Kilimanjaro (2012) maakte.

regie: Robert Guédiguian / drama / met: Ariane Ascaride, Jean-Pierre Daroussin, Gérard Meylan, Jacques Boudet, Anais Demoustier, Geneviève Mnich, Robinson Stévenin, Yann Trégouët, Fred Ulysse, Diouc Koma / Frankrijk 2017, 107 min. / Frans gesproken / Nederlands ondertiteld

Recensies

Volkskrant

- >4,0 sterren
"Rake details ontstijgen de literair-plichtstatige dialoog in het Franse drama La Villa."

NRC

- >3,0 sterren
"De Franse regisseur schetst een familieverhaal, zoals ze vaker worden verteld in de Franse cinema, maar zijn realistische portretten van werkende mensen blijven ontroeren."

De Morgen

- >3,0 sterren
"Een melancholische familiekroniek die engagement aan ontroering koppelt."

bekijk recensies (3)