Terug

Wakefield

Robin Swicord

zo 13 aug 2017 19:15 tot 21:10  |  Cinema zaal 2


Heeft u het ook wel eens he-le-maal gehad? Herkent u de drang om gewoon weg te rennen van alles wat er van u verwacht wordt?

Het gevoel bekruipt Howard Wakefield - gerenommeerd advocaat, echtgenoot en vader van twee dochters - als hij op een avond op zijn eigen oprit staat.

Hij rent echter niet ver. Geïnspireerd (of geleid?) door een wasbeer loopt hij de zolder van zijn garage op, en verstopt zich daar. Dag in, dag uit observeert hij hoe zijn vrouw en kinderen omgaan met zijn verdwijning.

Terwijl Howard zijn terugkeer blijft uitstellen raakt hij verstrikt in een diep gesprek met zichzelf; over zijn huwelijk, het vaderschap en complexe gevoelens over vriendschappen die hij eerder in zijn leven had. Terwijl hij zich realiseert hoeveel pijn hij zijn gezin berokkend, vertelt hij zichzelf, “Ze zijn nauwelijks verlaten – ik ben gewoon hier!”.

Gebaseerd op een kort verhaal van E.L. Doctorow, wordt het verhaal van Wakefield prachtig tot leven gewekt door een waanzinnige vertolking door Bryan Cranston, onder andere bekend van zijn spraakmakende rol in de televisieserie Breaking Bad.

regie: Robin Swicord / drama / met: Bryan Cranston, Jennifer Garner en Beverly D'Angelo / Verenigde Staten 2016, 109 min. / Engels gesproken / Nederlands ondertiteld

Recensies

Trouw

- >3,0 sterren
"Een kijkje in de harde wereld van materiaal ruim bedeelden"

Volkskrant

- >3,0 sterren
"Een combinatie van onbeduidende gebeurtenissen en karaktertrekken leiden ertoe dat een nette man min of meer geloofwaardig transformeert tot voyeuristische zwerver"

Telegraaf

- >3,5 sterren
"Wakefield is een karakterschets met een unieke vertelstructuur"

bekijk recensies (3)