Terug

El Reino

Rodrigo Sorogoyen

Leeftijd-12
Geweld
Grof-taalgebruik
vr 12 jul 2019 21:30 tot 23:45  |  Cinema zaal 1

Manuel Gómez Vidal is een geliefde en charismatische politicus die het goed voor elkaar heeft: hij heeft veel aanzien, een liefdevolle familie en veel vrienden. Maar hij is ook onderdeel van een corrupt politiek systeem, waar ieder zich verrijkt met publiek geld. Terwijl hij een collega en goede vriend die zich schuldig maakt aan corruptie indekt, wordt hij zelf het middelpunt van de aandacht en schuiven zijn partijgenoten alle schuld op hem. Manuel is echter vastberaden en doet er alles aan om zijn macht te behouden. Een Spaanse politicus, rijk geworden door schimmige deals en connecties, dreigt zijn partij te gronde te richten wanneer hij zelf in een schandaal verwikkeld raakt. 

De politieke thriller El Reino was één van de grote winnaars dit jaar bij de uitreiking van de Goya's, de Spaanse Oscars. De film sleepte maar liefst zeven prijzen in de wacht waaronder die voor Beste Regie voor regisseur Rodrigo Sorogoyen (Que dios nos perdone, 2016) en acteur Antonio de La Torre, die net als in de vorige film van Sorogoyen de hoofdrol speelt.

regie: Rodrigo Sorogoyen / drama, thriller / met: Antonio de la Torre, Mónica López, Josep Maria Pou / Spanje 2018, 122 min. / Spaans gesproken / Nederlands ondertiteld

Recensies

Volkskrant

- >4,0 sterren
"energiebom van een thriller"

NRC

- >3,0 sterren
"De kijker blijft expres onwetend in politieke thriller."

Filmkrant

-
"Spaanse politieke thriller met snelle hartslag is gefilmd vanuit het perspectief van een corrupte politicus."

VPRO Cinema

- >4,0 sterren
"De energieke cameravoering, opzwepende technosoundtrack en intense acteurs nemen je gaandeweg mee naar een razend spannende finale."

bekijk recensies (4)