Terug

My cousin Rachel

Roger Michell

ma 14 aug 2017 21:20 tot 23:15  |  MK2zaal (theaterzaal)


De thriller My cousin Rachel vertelt het duistere en romantische verhaal van een jonge Engelsman die wraak wil nemen op zijn mysterieuze en prachtige nicht, omdat hij haar ervan verdenkt zijn voogd te hebben vermoord. Maar het wordt ingewikkeld als hij begint te bezwijken voor haar verleidelijke charmes.

Regisseur Roger Michell (Nothing Hill, Hyde Park on Hudson, A Weekend in Paris) baseerde de film op de roman van Daphne du Maurier en schreef zelf het scenario.

regie: Roger Michell / met: Rachel Weisz, Sam Claflin, Holliday Grainger / Verenigd Koninkrijk, Verenigde Staten 2017, 106 min. / Engels gesproken / Nederlands ondertiteld

5,00 sterren

Gemiddelde waardering: 5,00 sterren

G.T.B. Jacobs

5 sterren

Verhaal van Daphne de Mourier. Goed verfilmd. Laat kijker enigszins in verwarring achter. Was zij nu wel een gifmoordenares of was het toch de paranoia van de neef.

bekijk reacties (1)

Recensies

Trouw

- >3,0 sterren
"Weisz is de magnetische spil in een film waarin simpele objecten als kruidenthee en een parelsnoer een onheilspellende betekenis krijgen."

Volkskrant

- >3,0 sterren
"My cousin Rachel speelt een prachtig spel met de ingebakken oordelen en angst voor sterke vrouwen die geen man nodig lijken te hebben"

VPRO

- >4,0 sterren
"Voortreffelijke Weisz in de titelrol"

NRC

- >3,0 sterren
"Moordenaar of onchuldig? In de goed verzorgde My cousin Rachel staat deze vraag centraal"

Telegraaf

- >3,0 sterren
"My cousin Rachel blijft boeien door de lang gekoesterde mysteries"

BN De Stem

- >4,0 sterren
"Fee of feeks op Victoriaans platteland"

bekijk recensies (6)