Terug

Rosie & Moussa 7+

Cinekid on Tour

Film
za 19 okt 2019 11:25 tot 12:55  |  Cinema zaal 1

Rosie mist haar vader, maar gelukkig heeft ze Moussa nog.

Ontroerende, realistische film over Rosie, die haar vader die in de gevangenis zit mist. Ze hoopt dat hij weer thuis komt wonen, maar haar moeder denkt daar anders over. Gelukkig sluit Rosie vriendschap met Moussa van school. Hij is verliefd, maar weet niet hoe hij dat zeggen moet. Net als in de bekende boekenreeks ontdekken ze samen de wereld. 

Winnaar Cinekid Leeuw Beste Kinderfilm 2018

Jurycommentaar Cinekid 2018:

“Rosie & Moussa is met liefde gemaakt, prachtig in beeld gebracht en schittert door de krachtige performance van debuterende acteurs Savannah Vandendriessche en Imad Borji. De film deelt zijn culturele en sociale wijsheid zo vanzelfsprekend dat het nooit ‘een film met een boodschap’ wordt. Er is een perfecte balans gevonden tussen de bitterzoete realiteit van het leven in een gebroken gezin en de troost die vriendschap, een groeiend zelfvertrouwen en een sprankelende fantasie kan brengen. Een film die ons steeds bijbleef.”

Nederlands gesproken / 90 minuten

X

special: kinderfilm

Makersdoos & installaties

In de herfstvakantie van ma 14 t/m vr 18 okt kunnen de kids voor en na de film aan de slag met knutselspullen uit de Makersdozen en twee multimediale installaties. 

Arrangementen

Kindertasje

Kindertasje

Naar een kindervoorstelling of film gaan is het ideale familie uitje. Het bezoek wordt voor de kinderen nog leuker met de speciale Chassé tas. Dit is een rugzakje gevuld met een vrolijke kleurplaat, kleurpotloodjes, chips, kinderdrankje en kinderbueno. De tas is verkrijgbaar in het theater voorafgaand aan alle films en theatervoorstellingen voor kinderen. Reserveer meteen een exemplaar online als u kaarten bestelt. Haal uw tasje met lekkers op bij de snoephoek (voor theatervoorstellingen) of bij de cinemabar (voor filmvoorstellingen). €4,75 per stuk.