Terug

Dorst

Saskia Diesing

di 17 apr 2018 16:05 tot 17:50  |  Cinema zaal 2

Coco is een chaotische, jonge vrouw, die een hopeloze affaire heeft met de net gescheiden vijftiger Hans en geen flauw benul heeft wat ze met haar leven moet. Als ze bij toeval haar wereldvreemde moeder tegen het lijft loopt die haar op straat vertelt dat ze dood gaat, grijpt Coco deze kans op een nieuw levensdoel met beide handen aan. Ze trekt bij haar moeder in om voor haar te zorgen.

Haar moeder Elisabeth is halverwege de vijftig, werkte als begenadigd lijstenmaker en is twintig jaar geleden van Coco’s vader gescheiden. Haar leven verloopt, zeker sinds haar scheiding volstrekt geordend, kalm en geruisloos. Zo zou ze ook willen sterven – maar dan komt Coco met veel lawaai haar leven weer binnen.

Een zwartkomisch familiedrama over goede bedoelingen, idiote verwachtingen en de onvervulbare hunkering naar lotsverbondenheid, naar de gelijknamige roman van Esther Gerritsen

regie: Saskia Diesing / drama / met: Simone Kleinsma, Elise van 't Laar, Leopold Witte, Stefan de Walle, René Groothof, Margot Ros, Patrick Stoof, Merijn de Jong, Fabian Jansen / Nederland 2017, 95 min. / Nederlands gesproken

5,00 sterren

Gemiddelde waardering: 5,00 sterren

Debbie suurland

23-03-2018

5 sterren

Film was heel mooi ! Alle emoties zaten erin . En een dikke pluim voor alle spelers

L.C.J. Brands - Van Hoek

19-03-2018

5 sterren

We hebben er van genoten!!

Hanna

18-03-2018

5 sterren

Bijzonder mooie Nederlandse film. Interessant onderwerp en goede acteurs. Boeiend van begin tot het eind.

bekijk reacties (3)

Recensies

Telegraaf

- >4,0 sterren
"Elise van ’t Laar schittert als dochter Coco die zich vrolijk en stoer voordoet, maar huilt vanbinnen."

Volkskrant

- >4,0 sterren
"Simone Kleinsma en Elise van 't Laar vormen de indrukwekkende spil van de verfilming van Esther Gerritsens roman Dorst. Emoties worden hooguit aangestipt, zodat de kijker ruimte houdt voor eigen interpretaties."

NRC

- >3,0 sterren
"Een geestige onderkoelde Simone Kleinsma"

BN de Stem

- >3,0 sterren
"Kleinsma maakt indruk in dramatische hoofdrol"

Trouw

- >3,0 sterren
"Simone Kleinsma in haar eerste grote filmrol is mooi als een aftakelende moeder die laveert tussen bitterheid en levenslust, onvermogen en zachtheid."

bekijk recensies (5)