Terug

Stop Acting Now

Mijke de Jong / Viktor van der Valk

wo 30 nov 2016 19:30 tot 21:00  |  Perfetti van Mellezaal (cinema) 3

Vanaf 1 december te zien op Filmthuis! De online zaal van Chassé Cinema

De veelgeprezen acteursgroep Wunderbaum startte in 2013 het omvangrijke project The new forest waarbij men met denkers en doeners uit diverse maatschappelijke hoeken bouwt aan een toekomstige samenleving. Niet alleen in het theater, maar dit keer ook in de cinema! De acteurs van Wunderbaum doen verwoede pogingen om de wereld radicaal te veranderen. Geen woorden maar daden! Dus gaan ze de wijken in, stadstuinieren en beginnen een tranenbar. Stop acting now vormt de afsluiting van hun geëngageerde project The New Forest.

Het Rotterdamse theatercollectief Wunderbaum maakt een film waarin de groep stopt met acteren en overgaat tot écht handelen. Zo begint Maartje een groepering genaamd De Basisoptimisten en probeert ze een gezin met schulden te helpen, terwijl Marleen naar Japans voorbeeld een Tranenbar opent in de strijd tegen onze stressvolle positiviteitscultuur. Matijs ontwikkelt een stadstuinier-app en gaat naarstig op zoek naar grote investeerders, terwijl Walter meer heil ziet in radicale acties. Wine krijgt een kind en denkt dat volledige toewijding de beste investering in de toekomst is.

De regie van Stop Acting Now is in handen van Mijke de Jong, die met haar vorige film Brozer (2014) de grens tussen feit en fictie opzocht, een werkwijze die de theatermakers ook goed ligt.

regie: Mijke de Jong, Victor van der Valk / fictie documentaire / met: Walter Bart, Wine Dierickx, Matijs Jansen, Maartje Remmers, Marleen Scholten CameraEmo Weemhoff / Nederland 2016, 82 min.

 

Wunderbaum: The future of sex

Wunderbaum komt overal, niet alleen in de cinema maar ook in het theater! Op zaterdag 10 december spelen zij The future of sex waarin zij op zoek gaan naar de toekomst van seks. Meer info over deze voorstelling vindt u hier

combiticket
Wanneer u nu reserveert voor Stop acting now én The future of sex krijgt u € 5 korting op het totaalbedrag. De korting wordt automatisch berekend wanneer u de film en voorstelling in uw winkelwagen plaatst.