Terug

Sunset | landelijke première

László Nemes

Leeftijd-16
Geweld
Grof-taalgebruik
do 14 mrt 2019 16:20 tot 18:55  |  Cinema zaal 2

De 20-jarige Írisz keert terug vanuit Wenen naar haar geboorteplaats Boedapest, op zoek naar antwoorden over haar familie en verleden. Er heerst onrust en chaos in de stad. Írisz solliciteert naar een baan in een elegante hoedenwinkel, ooit eigendom van haar ouders, wie ze op 2-jarige leeftijd verloor in een tragisch ongeval.

Wanneer ze erachter komt dat ze een broer heeft, zet ze alles op alles om hem te vinden. Ondanks de gevaren die op de loer liggen, is Írisz vastberaden om haar zoektocht naar antwoorden voort te zetten, zelfs wanneer er donkere geheimen uit het verleden naar boven komen.

Sunset is de nieuwe film van Oscarwinnaar László Nemes (Son of saul, 2015). Nemes geeft opnieuw een zeer persoonlijke en andere kijk op een periode in de geschiedenis van zijn land: de Eerste Wereldoorlog. Hij toont het tijdperk in alle details, met speciale aandacht voor de mode en de kunst uit de tijd. De film ging in première tijdens het Filmfestival van Venetië.

regie: László Nemes / drama / met: Susanne Wuest, Vlad Ivanov, Evelin Dobos, Levente Molnár / Hongarije 2018, 142 min. / Hongaars, Duits gesproken / Nederlands ondertiteld

Recensies

VPRO Cinema

- >4,0 sterren
"Indrukwekkend en prachtig gefilmd mysterie"

NRC

- >4,0 sterren
"Zijn audiovisuele aanpak is even grensverleggend."

Volkskrant

- >3,0 sterren
"Giftige combinatie van schoonheid en onheil."

bekijk recensies (3)