Terug

Suspiria | landelijke première

Luca Guadagnino

Leeftijd-16
Eng
Geweld
Grof-taalgebruik
do 15 nov 2018 21:00 tot 23:40  |  Cinema zaal 1

Suspiria is slechts één week te zien. 

De jonge danseres Susie zit vol ambities. Ze verruilt het Amerikaanse platteland voor Berlijn om te dansen aan de prestigieuze Markos dansacademie. Artistiek directeur Madam Blanc valt als een blok voor de danskunsten van Susie. Terwijl er zich mysterieuze verdwijningen voordoen onder de studenten, komt Susie meer en meer in de greep van Blanc. Met behulp van haar nieuwe vriendin Sara probeert ze de duistere geheimen van de school te ontrafelen, voordat het te laat is.

De nieuwe film van regisseur Luca Guadagnino (Call me by your name, 2017 & A bigger splash, 2015) is een remake van Dario Argento’s gelijknamige cult klassieker uit 1977. Met een ijzersterke vrouwencast, waaronder Dakota Johnson, Tilda Swinton, Mia Goth, Chloë Grace Moretz en Renée Soutendijk. De film werd geselecteerd voor de Officiële Competitie van het Venetië Filmfestival.

Aan Variety vertelde regisseur Luca Guadagnino het volgende over Suspiria:  “Mijn Suspiria is een film over schuld en moederschap. Anders dan het origineel bevat het kleurenpalet geen primaire kleuren. De film zal koud zijn, boosaardig en echt donker.

regie: Luca Guadagnino / thriller, horror / met: Dakota Johnson, Tilda Swinton, Mia Goth, Renée Soutendijk / Italië 2018, 152 min. / Engels gesproken / Nederlands ondertiteld / lange film

Recensies

Volkskrant

- >3,0 sterren
"Het is alsof Guadagnino zijn liefde voor het origineel wilde belijden, zonder afhankelijk over te komen en zonder te beknibbelen op zijn eigen ideeën."

Cinemagazine

- >3,5 sterren
"‘Suspiria’ vormt als zinderende helletocht een (merk)waardige toevoeging aan zijn toch al rijke oeuvre."

FilmTotaal

- >5,0 sterren
"Guadagnino laat zijn hoofdrolspeelster en haar medestudenten langzaam opslokken door het statige gebouw waar de dansschool in huist."

bekijk recensies (3)