Terug

Swan Lake | Ballet Live

Royal Opera House

di 12 jun 2018 20:15 tot 23:30  |  Perfetti van Mellezaal (cinema) 3


Swan Lake neemt al vanaf 1934 een speciale plek in bij The Royal Ballet. Voor dit seizoen maakte artist in residence Liam Scarlett een nieuwe productie met choreografische toevoegingen. Zonder af te wijken van de Petipa-Ivanov-versie heeft Scarlett de instudering van dit klassieke ballet herzien, in verfrissende samenwerking met zijn sinds vele jaren vaste ontwerper John Macfarlane.

Prins Siegfried stuit tijdens de jacht op een troep zwanen. Als een van die zwanen verandert in Odette, een prachtige vrouw, is hij totaal overdonderd. Maar ze is betoverd en kan haar menselijke vorm maar voor één nacht terugkrijgen.

Swan Lake was Tsjaikovski’s eerste balletmuziek. Hoewel het nu zonder meer het meest geliefde en ook meest bewonderde klassieke ballet is, kreeg de première ervan in 1877 een uitermate lauwe ontvangst. Het is te danken aan de nieuwe choreografie die Marius Petipa en Lev Ivanov in 1895 voor Swan Lake maakten, dat het stuk in brede kring naam heeft gemaakt. Datsucces is niet alleen te danken aan de sublieme, symfonische uitstraling van Tsjaikovski’s muziek. Ook de verbluffende choreografische contrasten tussen Petipa’s scènes in het koninklijk paleis en de lyrische scènes aan het meer van de hand van Ivanov hebben veel aan de immense populariteit van Swan Lake bijgedragen.

choreografie: Marius Petipa en Lev Ivanov / aanvullende choreografie: Liam Scarlett, Frederick Ashton / muziek: Pjotr Iljitsj Tsjaikovski

€ 22,00 (live), € 19,50 (recorded) inclusief welkomstconsumptie

special: Royal Opera & Ballet Live

4,50 sterren

Gemiddelde waardering: 4,50 sterren

M.A.C.C. Schellekens

14-06-2018

5 sterren

Ontzettend mooie avond. We hebben genoten

M.H.M. Pulles

13-06-2018

5 sterren

Prachtige ballet, prachtige voorstelling, adembenemend mooi

bekijk reacties (2)

Live gestreamd vanuit het Royal Opera House in Londen, geniet u bij Chassé Cinema maandelijks mee van de mooiste opera’s en balletten. Dezelfde indrukwekkende regies en beste zangprestaties, zonder de dure vliegtickets, hotelovernachtingen en toegangskaarten.

gratis naar opera en ballet in Chassé Theater

Reserveer drie of meer vertoningen uit het Royal Opera House aanbod en u krijgt van ons een vrijkaart voor een opera- of dansvoorstelling in Chassé Theater. Meer informatie