Terug

Take Me Somewhere Nice | landelijke première

Ena Sendijarevic

Leeftijd-16
Geweld
Grof-taalgebruik
do 23 mei 2019 21:30 tot 23:10  |  Cinema zaal 1

De Nederlandse tiener Alma brengt een snikhete zomer door in Bosnië, het geboorteland van haar ouders. Maar niets gaat zoals verwacht. Vastberaden om een connectie met haar vaderland te maken, komt ze van de ene absurde en vervreemdende situatie in de andere terecht.

Take me somewhere nice is de eerste speelfilm van regisseur Ena Sendijarevic. Op het Internationaal Film Festival Rotterdam (IFFR) won de film de Special Jury Award en de film is geselecteerd voor het Filmfestival van Cannes in het programmaonderdeel ACID. Het ACID-programma is het jongste neven­programma van Cannes en zet zich in voor onafhankelijke cinema; slechts negen andere internationale films zijn geselecteerd. 

regie: Ena Sendijarevic / drama / met: Lazar Dragojevic, Sara Luna Zoric, Ernad Prnjavorac / Nederland 2018, 91 min. / Bosnisch, Nederlands, Engels gesproken / Nederlands ondertiteld

bekijk deze film ook via picl

Recensies

Trouw

- >4,0 sterren
"Het zijn geen revolutionaire nieuwe inzichten voor een roadmovie. Toch heeft de film een eigen karakter, dankzij de dromerige, soms opzettelijk slome vertelstijl en de verzadigde kleuren die Sendijarevic gebruikt."

Parool

-
"De zachtroze kleur en het vreemde perspectief van de poster maken in één oogopslag duidelijk dat de toon van de film vervreemdend is, speels. Komisch en ongemakkelijk tegelijkertijd."

Telegraaf

-
"Gestileerde groeispurt"

NRC

- >3,0 sterren
"De gespannen verhouding tussen migrant en thuisland"

bekijk recensies (4)