Terug

Taxi zum Klo

Frank Ripploh

Leeftijd-16
Grof-taalgebruik
Seks
di 24 sep 2019 19:20 tot 21:10  |  Cinema zaal 2

Klassieke gayfilm uit 1980 over een leraar in West-Berlijn: Frank. De leerlingen mogen hem graag, maar tijdens een kegelavond weet een collega te vertellen dat Frank veel heren bij zich thuis ontvangt. Frank neemt inderdaad gretig deel aan de gay-scene, waarbij hij zijn contacten opdoet in homotenten, openbare toiletten en sekssauna's.

Op een avond ontmoet hij Bernd die in alles de tegenpool is van Frank. Bernd moet niets hebben van de onrustige stad en zou het liefst op het platteland wonen. Frank krijgt het benauwd van de gezelligheid waarmee Bernd hem aan huis probeert te binden. Hij moet en zal de hort op.

Taxi zum Klo is opnieuw gemastered en gedigitaliseerd. Schrijver/regisseur/hoofdrolspeler Frank Ripploh gaf de kijker een niets verhullend inkijkje in zijn eigen leven. Het was de zorgeloze pre-aidstijd, waarin er in West-Berlijn een levendige gayscene bestond. De film is vooral beroemd geworden door de onverbloemde seks die erin getoond wordt, maar bij het zien anno 2019 vallen vooral ook de humor op en enkele momenten van tederheid.

regie: Frank Ripploh / drama, komedie / met: Frank Ripploh, Orpha Termin, Bernd Broaderup / Duitsland 1980, 98 min. / Duits gesproken / Nederlands ondertiteld 

Bekijk deze film ook via Picl

special: gay film matinée & night

Recensies

NRC

- >4,0 sterren
"een belangrijk portret in de geschiedenis van de homofilm en gaat terug naar de periode voor de aidscrisis"

Trouw

- >4,0 sterren
"Eerlijkste, uitbundigste en seksueel meest expliciete film over mannenliefde"

Filmkrant

-
"Een radicale film die weigert seks van mannen met mannen af te doen als bijzaak"

bekijk recensies (3)