Terug

The Artist's Garden: American Impressionism

Exhibition on Screen

di 18 apr 2017 19:30 tot 21:00  |  MK2zaal (theaterzaal)

Naar aanleiding van de immense hit Painting the modern garden: Monet tot Matisse die vorig seizoen in Chassé Cinema te zien was, komt er een nieuwe film gebaseerd op de enorm populaire tentoonstelling The Artist’s Garden: American Impressionism and the Garden Movement van het Florence Griswold Museum in Connecticut, dat wordt beschouwd als het huis van het Amerikaanse impressionisme.

Het Amerikaans impressionisme, dat ontstond rond 1880, liet zich inspireren door Franse impressionisten zoals Renoir en Monet, maar volgde zijn eigen pad. Over een periode van dertig jaar vertelt de beweging niet enkel iets over Amerika als natie, maar evenveel over een geliefde artistieke beweging. Het verhaal van het Amerikaanse impressionisme is nauw verbonden met de liefde voor tuinen en het verlangen om de natuur in een snel verstedelijkende natie te behouden.

Met beelden in ateliers, van tuinen en beroemde locaties in het oosten van de Verenigde Staten, het Verenigd Koninkrijk en Frankrijk, is deze fascinerende film een lust voor het oog.

regie: Phil Grabsky / documentaire / UK 2017, 90 min. / Engels gesproken / Nederlands ondertiteld

special: Exhibition on screen

Arrangementen