Terug

The Biggest Little Farm | laatste voorstelling

John Chester

Eng
Leeftijd-9
wo 18 sep 2019 16:35 tot 18:20  |  Kinlyzaal (voorheen MK2zaal)


In 2011 laten filmmaker John Chester en zijn vrouw Molly hun werk en het stadsleven achter zich om hun droom te realiseren: een stuk land ombouwen tot een unieke boerderij met een bloeiend, zelfregulerend ecosysteem. Het uitgedroogde land wordt volgens een ingenieus systeem verbouwd en met de komst van eenden, kippen en varken Emma, wordt hun droom langzaam werkelijkheid.

Elke dag dient zich wel een nieuwe uitdaging aan en het stel wordt geconfronteerd met weerbarstige natuurverschijnselen. Maar John en Molly ontdekken gaandeweg dat de natuur voor veel problemen zelf een oplossing biedt. Last van luizen? Dat los je zonder bestrijdingsmiddelen op met lieveheersbeestjes. Worden de bomen kaalgevreten door slakken? Geen probleem, slakken zijn het favoriete hapje van de eend. Elk beestje of plantje heeft zijn doel in de natuurlijke orde.

The biggest little farm is een inspirerend verhaal over het verwezenlijken van je dromen. Een ode aan het idealisme, aan de eindeloze complexiteit van de natuur en aan de cyclus van het leven. De film toont een eerlijk, hoopvol en bijzonder aandoenlijk beeld van deze zoektocht naar harmonie, die ook nog eens adembenemend gefilmd is en bol staat van de kleurige karakters, zij het harig, wollig, kakelend, knorrend, vliegend of kruipend.

regie: John Chester / documentaire / met: John Chester, Molly Chester / Verenigde Staten 2018, 92 min / Engels gesproken / Nederlands ondertiteld

Recensies

VPRO Cinema

- >4,0 sterren
"opnames van de flora en fauna die de boerderij in zeven jaar tijd overspoelen, zijn schitterend."

Trouw

- >4,0 sterren
"Chester maakt helder dat de mens er goed aan doet mee te bewegen in plaats van de aarde uit te putten. Een verstandige en vooral overtuigend in beeld gebrachte boodschap die visueel gedrenkt blijft in romantiek."

Volkskrant

- >3,0 sterren
"even gloedvolle als gladgestreken verslag van een rotsvast 'geloof in de kracht van compromisloos idealisme."

Filmtotaal

- >4,5 sterren
"Het resultaat is een uiterst inspirerende en ontroerende reflectie op landbouw, natuur en het welzijn van de gehele planeet."

NRC

-
"Een ecologisch succesverhaal vol schattige natuurplaatjes, animaties, droneshots en time lapses."

Parool

-
"Kom daar nog maar eens om tegenwoordig: een klimaatdocu met een optimistische boodschap. The Biggest Little Farm van John Chester is die zeldzame film."

bekijk recensies (6)