Terug

The Cave

Feras Fayyad

Leeftijd-16
Eng
wo 15 jan 2020 19:20 tot 21:20  |  Cinema zaal 1

Genomineerd voor Oscar - Beste documentaire.

De voor een Oscar genomineerde regisseur Feras Fayyad keert terug naar zijn thuisland Syrië om een toegewijd team van vrouwelijke dokters te volgen die onvermoeibaar gewonden verzorgen in een ondergronds ziekenhuis. Het ziekenhuis, dat bekendstaat als ‘de grot’, biedt hoop en veiligheid aan de belegerde burgers.

Aan het hoofd staat de jonge kinderarts Amani, die samen met haar collega’s Samaher en dokter Alaa zij aan zij werkt met mannelijke collega’s. De vrouwen hebben te maken met dagelijkse bombardementen, een chronisch tekort aan medicijnen en voedsel en de voortdurende dreiging van chemische aanvallen. The Cave is een aangrijpende documentaire over moed, veerkracht en vrouwelijke solidariteit.

regie: Feras Fayyad / documentaire / Syrië, Denemarken, Duitsland, Verenigde Staten, Qatar 2019, 107 min. / Arabisch, Engels gesproken / Nederlands ondertiteld

special: Woensdagdocu, Awards

Recensies

Volkskrant

- >4,0 sterren
"Wegkijken is er niet bij in The Cave, een film die je met stomheid geslagen achterlaat."

Trouw

- >4,0 sterren
"Het verhaal van Amani Ballour is een monument voor de offers die zij en andere mannen en vrouwen daar (in oorlogsgebied) brengen."

NRC

- >4,0 sterren
"Het is moeilijk je iets aangrijpenders voor te stellen dan de claustrofobische afdaling in deze ondergrondse wereld vol gangen en puinhopen."

VPRO Cinema

- >4,0 sterren
"Een indringende documentaire"

The Guardian

- >4,0 sterren
"Heeft een duidelijke en belangrijke boodschap"

De Filmkrant

-
"Dat de wreedheid van het Assad-regime grenzeloos is, is ook na alle oorlogsbeelden van de afgelopen jaren schokkend en verbijsterend, maar The Cave gaat over meer dan dat"

The Hollywood Reporter

-
"Een ontroerende, sterke en prachtig documentaire"

bekijk recensies (7)

Arrangementen

Film & Front

Film & Front

Op di, wo & do in het seizoen 2019/2020 hebben we een actie voor cinemabezoekers. Zij kunnen voor € 15,50 twee bowls + koffie, thee of cappuccino reserveren bij een filmticket. Dit is voor 1 persoon