Terug

The curious world of Hieronymus Bosch

Exhibition on Screen

di 6 dec 2016 19:30 tot 21:00  |  MK2zaal (kleine theaterzaal)


Duik in de levendige verbeelding van een echte visionair.

Wie was Hieronymus Bosch? Waarom spreken zijn vreemde en fantastische schilderijen nu meer dan ooit kunstliefhebbers aan? Hoe wist hij de werelden van de middeleeuwen en de renaissance te overbruggen? Waar kwamen zijn onconventionele en tijdloze creaties vandaan? Ontdek de antwoorden op deze vragen en meer met deze intrigerende nieuwe film van Exhibition on screen.

The Curious World of Hieronymus Bosch zoomt in op de veelgeprezen tentoonstelling 'Jheronimus Bosch – Visioenen van een genie’ die van 13 februari t/m 8 mei 2016 in Het Noordbrabants Museum te ’s-Hertogenbosch te zien was. Op deze tentoonstelling waren de meerderheid van de schilderijen en tekeningen van Bosch samen voor het eerst te bewonderen in zijn geboortestad. De tentoonstelling trok bijna een half miljoen kunstliefhebbers uit de hele wereld en overtrof ieders verwachtingen. 

Met het onthullen van zijn fascinerende leven en de details en de verhalen die in zijn werken te zien zijn, is dit een niet te missen filmische verkenning van een groot creatief genie!

regie: Phil Grabsky / documentaire / UK 2016, 90 min. / Engels gesproken / Nederlands ondertiteld 

Om 19.00 uur wordt de korte film De terugkeer van het paradijs (Lumineus) vertoond. Uw toegangsbewijs voor The Curious World of Hieronymus Bosch geeft u gratis toegang tot deze korte film. Kaarten voor de voorfilm zijn niet los verkrijgbaar. 

regie: Jeroen Neus en Carine van Vugt / Nederland 2016, 29 min.

 

 

special: Exhibition on screen