Terug

The Florida Project | Belcrum Bios

Sean Baker

Leeftijd-12
Geweld
Grof-taalgebruik
di 22 jan 2019 20:00 tot 21:55  |  Externe locatie: @Podium Bloos


Twee jaar na zijn volledig met een iPhone opgenomen film Tangerine is regisseur Sean Baker terug met The Florida Project, een kijkje in het leven net buiten Disney World in Florida vanuit het perspectief van een zesjarig meisje. Een kleurrijk verhaal met een van Willem Dafoe’s meest ontroerende rollen ooit.

De zesjarige Moonee woont met haar jonge moeder Halley in The Magic Castle, een motel in Florida. Samen met haar vriendjes Dicky en Scooty haalt ze een hoop kattenkwaad uit in de omgeving, met de toeristen in de omgeving vaak als slachtoffer. Maar achter een ogenschijnlijk onbezorgde kindertijd gaan een hoop problemen schuil…

The Florida Project ging in première op het filmfestival in Cannes en heeft sindsdien over de hele wereld vele prijzen gewonnen voor onder andere de regie- en acteerprestaties.

regie: Sean Baker / komisch drama / met: Willem Dafoe, Brooklynn Prince, Valeria Cotto / Verenigde Staten 2017, 115 min. / Engels gesproken / Nederlands ondertiteld

special: Belcrum Bios

4,00 sterren

Gemiddelde waardering: 4,00 sterren

C.A.P. Van den Nieuwenhuizen

24-02-2018

5 sterren

Indrukwekkende, mooie film.

bekijk reacties (1)

Recensies

NRC

- >5,0 sterren
"De nieuwe film van Sean Baker is een van die uitzonderlijke producties die je niet wilt missen."

VPRO

- >5,0 sterren
"Met prijzen overladen sociaal drama over armoede en onverantwoord ouderschap. Maar door de energieke en levensechte hoofdrollen van de zesjarige Brooklynn Prince en de 23-jarige Bria Vinaite nooit zwaar of prekerig."

The Guardian

- >5,0 sterren
"Prachtig sympathiek portret van de gemarginaliseerde ervaring'"

BN de Stem

- >4,0 sterren
"In zijn aangrijpende, confronterende en ook soms geestige film The Florida Project zoomt regisseur Sean Baker in op de laagste klasse van Amerika."

Volkskrant

- >4,0 sterren
"Een kleurrijk, indringend drama waarin een sprankje hoop schuilt."

Telegraaf

- >4,0 sterren
"Hartveroverend en hartverscheurend"

Trouw

- >4,0 sterren
"The Florida project barst uit zijn voegen van energie en humor"

bekijk recensies (7)