Terug

The Invisible Life of Euridice Gusmao | landelijke première

Karim Aïnouz

Leeftijd-16
Seks
wo 11 dec 2019 21:20 tot 23:40  |  Cinema zaal 1

Rio de Janeiro, 1950. Eurí­dice en Guida zijn twee onafscheidelijke zussen die thuis wonen bij hun conservatieve ouders. Terwijl ze opgroeien met strikte regels koesteren ze allebei grootse dromen: de getalenteerde Eurídice fantaseert over een carrière als pianiste, de avontuurlijke Guida hoopt de ware liefde te vinden.

Na een onverwachte gebeurtenis verliezen de zussen elkaar uit het oog. Terwijl de jaren verstrijken, bouwen ze een eigen leven op. Maar in de tijd dat ze beiden hun dromen najagen, geven ze nooit de hoop op elkaar terug te vinden.

The invisible life of Euridice Gusmao is een hartstochtelijk drama over de onlosmakelijke band tussen twee zussen en hun zoektocht naar geluk. Regisseur Karim Aïnouz maakte van de gelijknamige roman van Martha Batalha een visueel overrompelde film die dit jaar in Cannes bekroond werd met de Un Certain Regard-prijs. De film werd ook geselecteerd als de Braziliaanse Oscarinzending.

regie: Karim Aïnouz / drama / met: Carol Duarte, Júlia Stockler / Brazilië 2019, 139 min. / Portugees, Grieks gesproken / Nederlands ondertiteld

Recensies

NRC

- >4,0 sterren
"Ondanks een melodramatisch feelgood-einde beklijft vooral de weerbarstigheid van de film"

De Volkskrant

- >4,0 sterren
"Elegant en rauw"

Filmkrant

-
"Respecteert de regels van het melodrama"

bekijk recensies (3)