Terug

The King

Eugene Jarecki

Eng
Grof-taalgebruik
Leeftijd-9
wo 28 nov 2018 19:20 tot 21:30  |  Cinema zaal 1

Neem plaats in Elvis’ Rolls Royce en reis mee door het land dat hij meer dan 40 jaar geleden achterliet.

Een land dat, net als Elvis, jong, mooi en veelbelovend begon maar in de loop der tijd bezweek aan de gevolgen van verslaving, geld en macht. The King is een hartverscheurende biografie en tegelijkertijd messcherpe analyse over de Verenigde Staten.

Documentairemaker Eugene Jarecki bemachtigde speciaal voor deze film Elvis’ Rolls Royce uit 1963. Beroemde muzikanten en Hollywoodacteurs reizen al spelend, verhalen vertellend en commentariërend mee op de achterbank. Met als rode draad het complexe levensverhaal van Elvis Presley. Hét verhaal van de Amerikaanse droom, het najagen van geluk, in al zijn grootsheid en lelijkheid, is terug te zien in die van een arme getalenteerde jongen met zwart haar en hoge jukbeenderen.

regie: Eugene Jarecki / documentaire / met: Alec Baldwin, Emmylou Harris, Ashton Kutcher, Lana Del Rey, Chuck D. / Verenigde Staten 2017, 107 min. / Engels gesproken / Nederlands ondertiteld

special: Woensdagdocu

Recensies

NRC

- >4,0 sterren
"Niet zomaar de zoveelste documentaire over Elvis Presley, maar een film die echt tot nadenken stemt."

Volkskrant

- >4,0 sterren
"The King heeft zich bewezen als een smakelijk mengsel van Elvis-feitjes en Amerikaanse (cultuur)geschiedenis, opgediend met een lekkere soundtrack."

Trouw

- >4,0 sterren
"Trump belichaamt eigenlijk alles wat Elvis Presley doodde. Dat is de uitkomst van deze hoogst energieke, inventieve roadmovie. Een soort tijdcapsule naar een verloren wereld."

FilmTotaal

- >4,0 sterren
"Een creatieve ontmanteling van de Amerikaanse samenleving."

Parool

-
"Amusant en soms ontroerend."

TV Krant

- >3,0 sterren
"Een knappe, originele en gelaagde film"

bekijk recensies (6)