Terug

The Mercy | laatste week

James Marsh

wo 29 aug 2018 16:05 tot 18:05  |  Cinema zaal 2


The Mercy vertelt het waargebeurde verhaal van de Engelse amateurzeiler Donald Crowhurst. Op zoek naar erkenning en geld om zijn noodlijdende bedrijf te redden, besluit hij om mee te doen aan de Golden Globe Race: een non-stop solo zeilrace om de wereld. In oktober 1968 verlaat hij met een zelfgebouwde boot de haven van Teignmouth in Devon, zijn vrouw en kinderen op de kade achterlatend.

Al snel blijkt dat hij het avontuur volledig heeft onderschat. Zijn boot is niet zeewaardig en hij heeft veel te weinig ervaring. In een wanhopige poging om gezichtsverlies en een faillissement te voorkomen, neemt hij een besluit met verstrekkende gevolgen.

Oscarwinnaar James Marsh (The theory of everything) maakte van dit onwaarschijnlijke waargebeurde verhaal een liefdevol portret van een man die zich laat leiden door zijn dromen.

regie: James Marsh / drama / met: Colin Firth, Rachel Weisz / Verenigd Koninkrijk 2017, 102 min. / Engels gesproken / Nederlands ondertiteld

Recensies

NRC

- >4,0 sterren
"Regisseur James Marsh toont in The Mercy een labiele, broeierige man die wordt vermalen door Brits schuldgevoel over zijn onsportief gedrag en schaamte om zijn natie en vooral zijn kinderen onder ogen te komen."

Volkskrant

- >3,0 sterren
"Colin Firth in topvorm."

bekijk recensies (2)