Terug

The Old Man and the Gun | laatste voorstelling

David Lowery

Leeftijd-12
Geweld
Grof-taalgebruik
di 8 jan 2019 21:30 tot 23:15  |  MK2zaal (theaterzaal)


De charmante Forrest Tucker is al ruim op pensioengerechtigde leeftijd, maar nog steeds één van de meest succesvolle bankovervallers van de 20ste  eeuw. Wanneer hij ook nog de vrouw van zijn dromen ontmoet, lijkt zijn leven compleet. De jonge detective John Hunt start een klopjacht op Forrest en zijn handlangers. Er ontstaat een kat en muis spel waarbij zelfs Hunt de charmes van Forrest niet kan weerstaan.

The old man and the gun is gebaseerd op een waargebeurd verhaal. Forrest Tucker ontsnapte uit de San Quentin gevangenis toen hij 70 jaar oud was en pleegde vervolgens een reeks bankovervallen waarbij hij iedereen verbaasd achter liet. Regisseur David Lowery schreef zelf het scenario voor de film en baseerde dit op een kort verhaal van David Grann, dat in 2003 in The New Yorker verscheen.

regie: David Lowery / drama, crime / met: Robert Redford, Elisabeth Moss, Sissy Spacek, Casey Affleck / Verenigde Staten 2018, 93 min. / Engels gesproken / Nederlands ondertiteld

Recensies

NRC

- >4,0 sterren
"The Old Man & the Gun heeft een heerlijk loom tempo, met sfeervolle jazz en fijne terzijdes, zoals een prachtige monoloog van Tom Waits."

Telegraaf

- >4,0 sterren
"Een oude vos verliest wel zijn haren, maar niet z’n streken. Forrest Tucker (Robert Redford) is daarvan in The old man & the gun het levende bewijs."

Volkskrant

- >4,0 sterren
"Spectaculair in zijn ingetogenheid."

Variety

-
"A gracious exit that feels like an encore of sorts."

The Hollywood Reporter

-
"Redford goes out on top."

Indiewire

-
"A giant, lovable metaphor."

bekijk recensies (6)