Terug

The Post

Steven Spielberg

Leeftijd-6
Eng
Geweld
Grof-taalgebruik
di 30 apr 2019 20:00 tot 22:05  |  Externe locatie: @Podium Bloos

Als een defensieanalist erachter komt dat het Amerikaanse volk wordt voorgelogen, staat hij voor een enorm dilemma: de informatie openbaar maken of zwijgen in het belang van de nationale veiligheid.

In The Post volgen we de eerste vrouwelijke uitgever van een grote Amerikaanse krant, Katherine Graham (Meryl Streep) en redacteur Ben Bradlee (Tom Hanks) van The Washington Post in hun strijd tegen concurrent The New York Times om als eerste geheime overheidsdocumenten te onthullen. Ze riskeren daarmee niet alleen hun carrière, maar ook hun vrijheid en het voortbestaan van hun krant.

Regisseur Steven Spielberg leverde deze film, gebaseerd op het waargebeurde verhaal rondom de bekendmaking van de Pentagon Papers in 1971, in recordtempo af: het kostte hem zo’n 6 maanden om de film op te nemen en te monteren. Oscarnominaties voor Beste Film en Beste Actrice (Meryl Streep). 

regie: Steven Spielberg / waargebeurd drama / met: Meryl Streep, Tom Hanks / Verenigde Staten 2017, 116 min. / Engels gesproken / Nederlands ondertiteld

special: Belcrum Bios