Terug

Time Trial

Finlay Pretsell

wo 18 jul 2018 19:20 tot 20:50  |  Cinema zaal 1

Time Trial laat zien hoe de menselijke geest wordt voortgedreven door een kracht die verder gaat dan succes en glorie. We volgen de Schot David Millar tijdens zijn laatste wedstrijden en zijn ultieme Tour de France. Het einde van een sportcarrière is een race tegen de klok en een gevecht met de onvermijdelijke ondergang.

We zitten midden in het peloton met onmogelijke beklimmingen en razendsnelle afdalingen. We rijden mee in een volgauto, een bron van comfort, bevoorrading en korte verlichting van de kou. En we weten dat met elke afgelegde kilometer de definitieve eindstreep dichterbij komt.

Voor zijn eerste lange documentaire maakte regisseur Finlay Pretsell gebruik van de nieuwste technieken, speciaal geprepareerde voertuigen en op de racefietsen gemonteerde camera’s. De soundtrack werd verzorgd door de Amerikaanse componist Dan Deacon.

regie: Finlay Pretsell / documentaire / met: David Millar, Thomas Dekker / Verenigd Koninkrijk 2017, 82 min. / Engels gesproken / Nederlands ondertiteld

special: Woensdagdocu

Recensies

NRC

- >4,0 sterren
"Een prachtig trieste afscheidsfilm over de berouwvolle dopingzondaar David Millar."

bekijk recensies (1)