Terug

Truffel liefde + Q&A met chefkok Robert Oomen

Jascha de Wilde, Ben Hendriks

Alle-leeftijden
wo 19 feb 2020 19:20 tot 21:25  |  Cinema zaal 1

De ‘zwarte diamant’ is het magische middelpunt van een unieke wereld bevolkt door zeer uiteenlopende personen. Van stroper en jager tot kweker en chefkok: allen hebben dezelfde diepgaande passie voor de zwarte truffel.

Voor de één is het een manier om onderdeel te zijn van de natuur, voor de ander een culinaire goudmijn, maar dat het allen in vervoering brengt is duidelijk. Er is sprake van volle overgave en totale toewijding. Ze gaan op de knieën voor de truffel, vaak letterlijk in het veld om de truffel uit te graven en in aanbidding op de kerkbanken. De truffel is een mysterie en zoals in de liefde daarom gekoesterd en verafgood. Maar als we niet uitkijken verdwijnt deze bijzondere zwam door opwarming voorgoed uit onze aarde.

Deze heerlijke film uit de Franse Provence doet niet alleen een beroep op onze visuele zintuigen, maar we kunnen het verrukkelijke aroma bijna ruiken!

regie: Jascha de Wilde, Ben Hendriks / documentaire / Nederland 2019, 84 min. / Frans gesproken / Nederlands ondertiteld

special: Woensdagdocu

Q&A met chefkok Robert Oomen

Robert Oomen is chef/eigenaar van Bleue Bar Bistro en vertelt na de documentaire over zijn ervaringen met truffels.

Recensies

BN de Stem

- >4,0 sterren
"De makers laten een heel regiment betrokkenen aan het woord. Stuk voor stuk hebben zij een interessant verhaal te vertellen."

Volkskrant

- >3,0 sterren
"Heerlijk romantisch en nostalgisch"

NRC

- >3,0 sterren
"Aandacht voor duurzaamheid en klimaatverandering"

Parool

-
"Een zintuigelijke ervaring"

bekijk recensies (4)

Arrangementen

Film & Front

Film & Front

Op di, wo & do in het seizoen 2019/2020 hebben we een actie voor cinemabezoekers. Zij kunnen voor € 15,50 twee bowls + koffie, thee of cappuccino reserveren bij een filmticket. Dit is voor 1 persoon