Terug

Under The Tree | landelijke première

Hafsteinn Gunnar Sigurðsson

do 17 mei 2018 14:10 tot 15:50  |  Perfetti van Mellezaal (cinema) 3

Agnes zet haar man Atli het huis uit en wil niet dat hij hun dochter Asa nog ziet. Hij gaat weer bij zijn ouders wonen die in een bittere burenruzie verwikkeld zijn over een grote, mooie, boom die naar de zin van de buren een te grote schaduw werpt op hun tuin. Terwijl Atli er alles aan doet om zijn dochter weer te mogen zien, wordt de ruzie tussen zijn ouders en de buren steeds heftiger: bezit wordt vernield, huisdieren verdwijnen op mysterieuze wijze en er worden zelfs beveiligingscamera’s geïnstalleerd... En dan gaat er ook nog het gerucht dat de buurman is gezien met een kettingzaag!

regie: Hafsteinn Gunnar Sigurðsson / zwarte komedie / met: Sigurður Sigurjónsson, Edda Björgvinsdóttir, Steinþór Hróar Steinþórsson, Þorsteinn Bachmann / Ijsland 2018, 89 min. / Ijslands gesproken / Nederlands ondertiteld

5,00 sterren

Gemiddelde waardering: 5,00 sterren

M. van der Linden

20-05-2018

5 sterren

Prachtig verhaal en goed verfilmd.

bekijk reacties (1)

Recensies

BN de Stem

- >4,0 sterren
"Regisseur Hafsteinn Gunnar Sigurðsson heeft het talent om bittere ellende te koppelen aan ironische observaties die de kijker op zijn minst doen glimlachen van leedvermaak."

Telegraaf

- >4,0 sterren
"Huisje, boompje en beestje worden belangrijke figuranten in deze sobere en straffe IJslandse tragedie."

Volkskrant

- >4,0 sterren
"Een zwartgallig drama over een escalerende burenruzie, met als griezeligste element de ijskoude Inga. Een film vol onvervalste stereotypen, met sardonisch plezier gebracht."

NRC

- >3,0 sterren
"In de zwarte komedie Under the tree leiden kleine conflicten, ongemakken en onverdraagzaamheden tot een cyclus van wraak die oudtestamentische proporties aanneemt."

Trouw

- >3,0 sterren
"Ijslandse burenruzie: bloedige variant op De rijdende rechter"

Parool

-
"Tussen de regels door geeft Sigurðsson met zijn film een scherp commentaar op onze hedendaagse wereld"

Filmkrant

-
"Under the tree vermengt op zwartkomische toon elementen van familiedrama en thriller."

bekijk recensies (7)