Terug

Veearts Maaike

Jan Musch, Tijs Tinbergen

Leeftijd-12
Eng
wo 7 aug 2019 19:20 tot 20:50  |  Cinema zaal 1

De Gouden Kalf-winnaars Jan Musch & Tijs Tinbergen (Rotvos, 2009) volgen in hun nieuwe documentaire de jonge veearts Maaike van den Berg.

Samen met Maaike razen we over het Groningse land, van melkveehouder naar melkveehouder. Van dichtbij zien we hoe ze optreedt bij moeilijke bevallingen bij koeien en samen met de boer beslissingen moet nemen over leven of dood. Haar doortastendheid, lef en vakmanschap dwingen respect af. Maaike strijdt daarnaast samen met de boeren voor het terugdringen van overmatig antibioticagebruik. En zij is actief als vertegenwoordiger voor de Nederlandse dierenartsen in Europa

Veearts Maaike geeft een fijnzinnig beeld van wat de Europese en de wereldpolitiek betekent voor de veehouders en de veeartsen op het platteland in Noord-Groningen. Een ontroerend samenspel tussen veearts en boeren en een unieke inkijk in het echte Nederlandse boerenleven.

regie: Jan Musch, Tijs Tinbergen / documentaire / Nederland 2019, 80 min. / Nederlands gesproken

special: Woensdagdocu

Recensies

Trouw

- >3,0 sterren
"Het portret van de energieke, doortastende Maaike van den Berg die als veearts in Groningen precies weet wat ze doet en waar ze het over heeft."

Filmkrant

-
"De Nederlandse veehouderij heeft er een formidabele woordvoerder bij"

NRC

- >3,0 sterren
"Observerende documentaire op z’n best."

bekijk recensies (3)