Terug

Ontbijtfilm mei | Voor de stilte - laatste voorstelling

Richard Dols

zo 31 mei 2015 10:35 tot 12:10  |  Cinema zaal 1

Deze maand maar liefst keuze uit vier films om het filmontbijt mee te combineren! Sergio Herman, fucking perfect (10.30), Voor de stilte (10.35), Le dernier coup de marteau (10.40) enSchneider vs. Brax (10.45). Het ontbijt start om 9.30.

In de documentaire Voor de stilte wordt een beeld gegeven van stervende mensen in het hospice. Zeven mensen delen hun persoonlijk verhaal, hoop, overtuigingen en geloof. Iedereen handelt vanuit zijn eigen angsten en zicht op de naderende dood. Via de zeven mensen leren we op een andere manier over een hospice te denken en zien we hoe iedereen zijn laatste momenten waardeert. Gedurende de laatste maanden blijkt dat het leven hun meer te bieden heeft dan zij zelf hadden verwacht.

Een van de geportretteerde mensen in de film is Henk Kuiper, die op 1 april 2014 op 63 jarige leeftijd is overleden in hospice De Sporen in Tilburg. Henk was een echte liefhebber van de natuur. Jarenlang vocht hij voor het behoud van ‘zijn’ geliefde Lindeboom in Tilburg. Helaas verloor hij de strijd voor het behoud van deze eeuwenoude boom, alsook zijn strijd tegen kanker. De wrok die hij ontwikkelde in zijn gevecht heeft zich uiteindelijk geuit in lichamelijke en emotionele pijn. Langzaam moest hij leren de pijn los te laten en zijn aankomend sterven te verwerken. Kracht en energie haalde hij uit liedjes die hij grotendeels zelf schreef. Hij hoopte dat de mensen konden blijven genieten van hetgeen hij door de jaren heen vastlegde.

regie: Richard Dols/Nederland, 88 min./Nederlands gesproken

3,33 sterren

Gemiddelde waardering: 3,33 sterren

Segers

13-05-2015

5 sterren

Ik had meer verwacht van deze documentaire. Sommigen gedeeltes vond ik persoonlijk wat langdradig, veel herhaling.

W. Tholenaar

13-05-2015

5 sterren

de regisseur heeft met zijn film de mens achter die facade in al zijn kwetsbaarheid laten zien.

Lucy Aarnink

13-05-2015

5 sterren

Indringend, met zeer positieve ondertoon: bijzonder! Intiem...in de bios.. Zwengelt t onderwerp op zeer plezierige manier aan door t aan te tippen.

bekijk reacties (3)

Arrangementen

filmontbijt

filmontbijt 09:30

Is er een betere manier om de zondag te beginnen dan met een uitgebreid ontbijt en een goede film? Van september tot en met juni serveren we het filmontbijt. Iedere laatste zondag van de maand om 09.30 uur kunt u gebruik maken van het ontbijtbuffet in de Brasserie en aansluitend genieten van een mooie (voor)première in Chassé Cinema. Het ontbijt bestaat uit een buffet van: diverse soorten brood (o.a wit en bruine harde broodjes, croissant, crackers), beleg, een gekookt ei, diverse soorten jam, verse fruitsalade, roomboter, koffie, thee en jus. De toegangsprijs (incl. film) bedraagt € 19,00. Met Chassé Cinema Pas of Jongerenpas € 1 korting, bij een lange film geldt een toeslag van € 1.