Terug

Voyage of Time: Life's Journey | laatste voorstelling

Terrence Malick

di 24 jul 2018 19:40 tot 21:20  |  MK2zaal (theaterzaal)


De documentaire Voyage of time: life’s journey beschrijft het ontstaan van het universum. Oogverblindende beelden schetsen de oorsprong en de uiteindelijke ondergang van de aarde en het heelal, van de geboorte tot de dood, waarbij de grootste kosmische krachten tot de kleinste ecosystemen voorbij komen.

De beelden worden begeleid door de voice-over van tweevoudig Oscarwinnares Cate Blanchett. Regisseur Terrence Malick brengt in de film een ode aan de aarde en het leven. Meer dan dertig jaar werkte hij aan dit project. De opnames vonden plaats over de gehele wereld, van IJsland tot Chili en van Amerika tot Papoea-Nieuw-Guinea. De adembenemende special effects werden gemaakt door de legendarische Dan Glass (The Matrix, V for Vendetta, Batman Begins) en Douglas Trumbull (2001: A Space Odyssey, Blade Runner).

regie: Terrence Malick / documentaire / met de stem van: Cate Blanchett / Verenigde Staten 2016, 93 min. / Engels gesproken / Nederlands ondertiteld

Recensies

NRC

- >3,0 sterren
"Het scheppingsverhaal is grandioos. En dan bedoel ik niet de mythes die het ontstaan van aarde en mens verhalen, maar de wordingsgeschiedenis van Terrence Malicks Voyage of Time"

Volkskrant

- >3,0 sterren
"Een kokette variant op Planet Earth"

Telegraaf

- >3,0 sterren
"Een oogstrelende verpakking"

Trouw

- >3,0 sterren
"Epische natuurfilm"

Parool

-
"In Voyage of Time gaan majestueuze beelden van sterren en planeten naadloos over in delende cellen, moleculen en zonsopkomsten; lavastromen worden afgewisseld met spuitende geisers, rivieren en de wonderlijkste schepselen uit de natuur."

bekijk recensies (5)