Terug

Isle of Dogs

Wes Anderson

do 28 jun 2018 16:10 tot 18:00  |  Cinema zaal 2


Isle of dogs vertelt het verhaal van Atari Kobayashi, een 12-jarig pleegkind van de corrupte burgemeester Kobayashi. Na het uitroepen van de noodtoestand worden alle huisdieren van Megasaki City verbannen naar een grote afvalstortplaats genaamd Trash Island. Atari steekt alleen, in een Junior-Turbo Prop vliegtuigje de rivier over op zoek naar zijn waakhond Spots. Eenmaal aangekomen op Trash Island begint hij samen met een groep nieuwgevonden bastaard-vrienden aan een epische reis die het lot en de toekomst van hele provincie zal bepalen.

regie: Wes Anderson / animatie / met de stemmen van: Scarlett Johansson, Bryan Cranston, Frances McDormand, Bill Murray, Edward Norton, Tilda Swinton, Ken Watanabe / Verenigde Staten 2018, 102 min. / Engels gesproken / Nederlands ondertiteld

4,00 sterren

Gemiddelde waardering: 4,00 sterren

Vera

31-05-2018

5 sterren

bekijk reacties (1)

Recensies

BN de Stem

- >4,0 sterren
"Het verhaal is een mengsel van zielige, ongrijpbare en hartbrekende gebeurtenissen. Maar in visueel opzicht oogt de film als een werk vol liefde, toewijding, prachtige vondsten en onvervalst sentiment van de goede soort."

NRC

- >4,0 sterren
"Isle of dogs is een aaibare film. Dat films zintuigelijke sensaties oproepen is bekend. En Isle of Dogs wil je alleen maar aanraken. Zelfs als kattenliefhebber."

Trouw

- >4,0 sterren
"Regisseur Wes Anderson strooit met verrukkelijke details in de stop-motionfilm Isle of dogs."

VPRO Cinema

- >4,0 sterren
"Met veel gevoel voor detail creëert Anderson een eigen universum, dat zo mooi in elkaar steekt dat de film uitnodigt tot meerdere keren bekijken."

Telegraaf

- >3,0 sterren
"Fijne muziekkeuze, humoristische energie en vertederende fantasie van Wes Anderson"

bekijk recensies (5)