Terug

Whiplash | Belcrum Bios @Podium Bloos

Damien Chazelle

Discriminatie
Grof-taalgebruik
di 2 okt 2018 20:00 tot 21:55  |  Externe locatie: @Podium Bloos

De jonge muzikant Andrew Neyman is vastberaden om de beste drummer van zijn elitaire conservatorium te worden. De briljante muziekdocent Terence Fletcher, die bekend staat om zijn gevreesde, Spartaanse lesmethodes, leidt het beste jazz-ensemble van de school. Hij ontdekt de ambitieuze drummer en zorgt ervoor dat Andrew in zijn band terecht komt.

Onder invloed van de tirannieke Fletcher wordt Andrews streven naar perfectie een onoverkomelijke obsessie. Zijn meedogenloze leraar drijft hem tot het uiterste van zijn muzikale en fysieke kunnen, maar ook bijna tot waanzin.

Winnaar van de Grand Jury prijs en Publieksprijs bij Sundance.

regie: Damien Chazelle / drama / met: J.K.Simmons, Miles Teller, Melissa Benoist  / Verenigde Staten 2014, 106 min. / Engels gesproken / Nederlands ondertiteld

special: Belcrum Bios

Recensies

VPRO Cinema

- >5,0 sterren
"Er zit geen valse noot in deze spannende en aangrijpende film van de jonge regisseur Chazelle, die de muziekwereld voorstelt als een sportarena waarin alleen de fanatiekste overleven."

BN de Stem

- >5,0 sterren
"Eens in de zoveel jaar heb je er eentje: een kleine productie die vanuit het niets iedereen omver blaast. Whiplash is er zo een."

NRC

- >4,0 sterren
"Wat Whiplash van Damien Chazelle zo fascinerend maakt, is dat de film frontaal inbeukt op de Amerikaanse droom van het maakbare talent."

Trouw

- >4,0 sterren
"Tegen het eind van de film - die nog verschillende verrassingen en wendingen in petto heeft - zien we een aan gekte grenzend genie aan het werk."

bekijk recensies (4)