Terug

WILDLIFE | Boek in Beeld december

Paul Dano

Eng
Grof-taalgebruik
Leeftijd-9
ma 17 dec 2018 19:30 tot 21:45  |  Cinema zaal 1

De cursus Boek in Beeld is voor de lezende kijkers en kijkende lezers. Elke avond begint met een inleiding over het boek (en de schrijver) en de film (en de maker). Na de film is er gelegenheid ideeën uit te wisselen met Harry Peters en de andere deelnemers, wat vaak tot leuke gesprekken leidt. Iedere deelnemer ontvangt tevens een reader per film/boek met achtergrondinformatie. Deelnemers die het boek vooraf zouden willen lezen, kunnen terecht bij Bibliotheek Breda waar de boeken te leen zijn (indien beschikbaar).

Met in december: Wildlife

Jeanette en Jerry wonen samen met hun 14-jarige zoon Joe in Great Falls, Montana. Wanneer Jerry wordt ontslagen bij de plaatselijke golfbaan besluit hij een ander levensdoel te zoeken. Hij sluit zich aan bij de brandweerlieden die een grote bosbrand bij de Canadese grens bestrijden.

Jerry laat zijn vrouw en zoon alleen achter en Joe wordt gedwongen om de rol van man in huis op zich te nemen. Zijn moeder gaat aan de slag als zweminstructrice en Joe ziet hoe zij een affaire begint met de oudere man.

Wildlife is het regiedebuut van acteur Paul Dano (Little Miss Sunshine, 2006 en There will be blood, 2007). Gebaseerd op het gelijknamige verhaal van Richard Ford. De film ging in première op het Sundance Festival en werd unaniem lovend ontvangen. Vooral Dano's regie, nooit opdringerig, met een oog voor knap uitgebalanceerde composities, werd geprezen.

regie: Paul Dano / drama / met: Carey Mulligan, Jake Gyllenhaal, Ed Oxenbould / Verenigde Staten 2018, 104 min. / Engels gesproken / Nederlands ondertiteld

special: boek in beeld