Terug

Wonder Wheel

Woody Allen

zo 14 jan 2018 12:15 tot 14:05  |  Cinema zaal 1


Wonder Wheel vertelt het verhaal van vier met elkaar verstrengelde levens te midden van de drukte in een pretpark op Coney Island, New York in de jaren ’50.

Ginny, een melancholische, nogal emotionele voormalig actrice, die inmiddels als serveerster in een visrestaurant werkt; Humpty, carrouselbediende en Ginny’s onbehouwen echtgenoot; Mickey, een jonge en knappe badmeester die ervan droomt toneelschrijver te worden en Carolina, de van Humpty vervreemde dochter die zich voor gangsters schuilhoudt in het appartement van haar vader.

Wonder Wheel is poëtisch gefilmd door Vittorio Storaro en is een krachtig en dramatisch verhaal over passie, geweld en verraad. Regisseur Woody Allen heeft zoals bijna altijd weer een sterrencast verzameld, inclusief Kate Winslet, Jim Belushi, Juno Temple en Justin Timberlake. The Sopranos-fans zullen ook Tony Sirico en Steve Schirripa herkennen (Paulie en Bobby in de serie), die – uiteraard - twee gangsters spelen. 

regie: Woody Allen / drama / met: Kate Winslet, Justin Timberlake, Jim Belushi, Juno Temple / Verenigde Staten 2017, 101 min. / Engels gesproken / Nederlands ondertiteld

Recensies

BN de Stem

- >3,0 sterren
"Wonder Wheel zit vol opgekropte emoties die in de hoogste versnelling raken als de maffia ten tonele verschijnt."

NRC

- >4,0 sterren
"Melodrama met vertrouwde Allen-ingrediënten"

Trouw

- >4,0 sterren
"Heerlijke rol Winslet"

Filmkrant

- >4,0 sterren
"Allen is terug"

Telegraaf

- >3,0 sterren
"Verzengende liefde, alles verterende jaloezie, wanhoop: vooral Kate Winslet kan flink uitpakken in haar rol. En doet dat overtuigend."

Parool

- >3,0 sterren
"Ziet er fenomenaal uit."

bekijk recensies (6)