Terug

Young Picasso

zo 28 apr 2019 10:30 tot 12:05  |  Cinema zaal 1

Pablo Picasso is een van de grootste kunstenaars aller tijden en tot zijn overlijden in 1973 bovendien een van de meest productieve. Veel films belichten de latere jaren van zijn kunst, de verhoudingen en de grote kring vrienden. Maar waar begon dit alles? Wat heeft Picasso in de eerste plaats gemaakt?

Drie steden spelen een sleutelrol in zijn jonge jaren: Malaga, Barcelona en Parijs. Young Picasso bezoekt elk van deze steden en verkent hun invloed op Picasso, met de focus op specifieke kunstwerken uit die tijd. De film vertelt hoe de jonge kunstenaar zijn ambacht heeft geleerd. Kijkend naar twee belangrijke vroege periodes - de zogenaamde blauwe en roze periodes - neemt de film ons helemaal mee terug naar 1907 en de creatie van een cruciaal schilderij in de kunstgeschiedenis: Les Demoiselles d'Avignon. Het was een schilderij dat de kunstwereld choqueerde en onherroepelijk veranderde. Picasso was nog maar 25 jaar oud.

In samenwerking met de Picasso musea in Malaga, Barcelona en Parijs vertelt deze film hoe Picasso steeg tot grote hoogtes.

documentaire / 85 min. / Engels gesproken / Nederlands ondertiteld

special: Arts in cinema