Terug

Young Wrestlers | landelijke première

Mete Gümürhan

do 16 jun 2016 16:30 tot 18:10  |  MK2zaal (kleine theaterzaal)
Young Wrestlers (Genç Pehlivanlar) concentreert zich op de vriendschap, overwinningen en strijd van zes 12-jarige jongens uit Noord-Centraal Anatolië, Turkije, die ervan dromen om worstelkampioen te worden. We zien de kinderen in hun dagelijkse routine op school, het internaat, en tijdens de worstellessen op de mat. We zien hoe schoolhoofd en tweede vader Ibrahim en coach Ramazan advies geven en de kinderen naar alle wedstrijden rijden. De jongens willen zich bewijzen tegenover zichzelf en hun ouders. Ze worstelen letterlijk en figuurlijk met het leven (en elkaar). Alleen de sterkste jongens blijven overeind. De rivaliteit en ontberingen van de kinderen worden getoond in een documentaire vol humor, sympathie, frustratie, wrok en liefde.
 
regie: Mete Gümürhan / documentaire / Turkije, Nederland 2016, 90 min. / Turks gesproken / Nederlands ondertiteld 
 

Recensies

Algemeen Dagblad

- >4,0 sterren
"Young Wrestlers is een zelfverzekerd regiedebuut [...] Het gaat om een wereld die nooit eerder zo indringend in beeld is gebracht"

Filmkrant

- >4,0 sterren
"Een afgewogen portret van het dagelijks leven op het internaat, waar de trainers soms met harde hand de controle nemen maar ook een intieme zorgzaamheid en genegenheid naar de jongens tonen"

bekijk recensies (2)