Terug

Your Mum and Dad

Klaartje Quirijns

Alle-leeftijden
Grof-taalgebruik
wo 16 okt 2019 19:20 tot 20:50  |  Cinema zaal 1

They fuck you up, your mum and dad. They may not mean to but they do.”Het begin van dit gedicht van Philip Larkin raakt de kern van de vragen die Klaartje Quirijns stelt in haar nieuwe film.

In Your mum and dad richt regisseur Klaartje Quirijns de camera op zichzelf, haar familie en een onbesproken trauma. Ze onderzoekt de krachtige dynamiek van haar eigen familierelaties en de manier waarop haar leven hierdoor is gevormd. Terwijl we worstelen met het heden, zijn we tegelijkertijd niet altijd bestand om met de trauma’s uit het verleden om te gaan. Deze film snijdt universele thema’s aan voor iedereen die zich afvraagt hoe je met familie, geheimen en het leven zelf om kan gaan.

regie: Klaartje Quirijns / documentaire / Nederland 2019, 77 min. / Engels, Nederlands gesproken / Nederlands ondertiteld

deze film is ook te zien via picl 

special: Woensdagdocu

Recensies

NRC

- >4,0 sterren
"Op z’n beste momenten gaat Your Mum and Dad via die visuele ingrepen dan ook over hoe film zelf bepaalde ideaalbeelden genereert over wat familie is en hoe het echte leven eindeloos veel complexer is."

Trouw

- >4,0 sterren
"De film heeft zelf wel iets van een therapeutische sessie die leert dat door inzicht en begrip verandering mogelijk is."

Volkskrant

- >3,0 sterren
"Your Mum and Dad laat zien hoe familietrauma onbedoeld naar volgende generaties wordt overgeheveld"

VPRO Cinema

- >3,0 sterren
"Interessante, soms ontroerende materie, en dapper dat Quirijns zich zo kwetsbaar durft op te stellen"

bekijk recensies (4)