Terug

Yuli | laatste voorstelling

Icíar Bollaín

Leeftijd-6
Geweld
di 9 jul 2019 19:00 tot 20:55  |  Cinema zaal 3

Cuba, jaren ’80. De rebelse Carlos, liefkozend Yuli genoemd door zijn vader, heeft de schoolbanken altijd weten te vermijden. In de hoop op een beter leven stuurt Pedro zijn getalenteerde zoon naar de Nationale Balletacademie van Cuba. Tegen zijn zin in en ondanks zijn weerstand, wordt Yuli uiteindelijk toch gegrepen door de wereld van het dansen.

Carlos danste op zijn 25ste al bij het gerenommeerde Londense Royal Ballet, waar hij onder meer als eerste donkere danser ooit de rol van Romeo op zich nam. Tot op de dag van vandaag wordt Carlos Acosta wereldwijd als een van de beste dansers van zijn generatie beschouwd.

regie: Icíar Bollaín / drama / met: Carlos Acosta, Laura de la Uz / Spanje 2018, 104 min. / Spaans gesproken / Nederlands ondertiteld

Recensies

Volkskrant

- >3,0 sterren
"Yuli snijdt met zijn mengvorm van fictie en autobiografie interessante thema's aan, maar blijft een wat frustrerend, onevenwichtig geheel."

Parool

-
"Bollaín leent voor Yuli wel wat van het politieke bewustzijn van de films van Loach, maar zet uiteindelijk sterker in op de emoties. Het resultaat is niet per se verrassend, maar daarmee niet minder aangrijpend."

bekijk recensies (2)