aanvraag Chassé Cultuurfonds Talent 2019

Onder de noemer Chassé Cultuurfonds Talent bundelen Chassé Theater en Podium Bloos hun krachten om jaarlijks een jonge theatermaker te ondersteunen. Recent afgestudeerde theater- en dansmakers kunnen een aanvraag indienen voor een productiebudget van € 5.000. 

De kosten voor dit project worden gedragen door het Chassé Cultuurfonds, het fonds van het Chassé Theater voor bijzondere projecten. Circa 230 particuliere en zakelijke donateurs schenken aan het Chassé Cultuurfonds en maken hiermee de bijdrage mogelijk. Talentontwikkeling is een van de drie pijlers van het fonds. 

Programmeur Fabian Pikula van het Chassé Theater legt uit: “Wij vinden het belangrijk om talentvolle jonge theatermakers te ondersteunen en hen een podium te bieden. Nieuwe makers hebben behoefte aan een plek om zich te ontwikkelen. Samen met Podium Bloos hopen we een stimulans te geven aan het makersklimaat in Breda. Regionaal talent heeft daarom een streepje voor.” 

Theater- of dansmakers die maximaal drie jaar geleden afgestudeerd zijn aan een kunst vakopleiding komen in aanmerking voor de bijdrage. Jaarlijks wordt uit de aanvragen één jonge maker gekozen die behalve het productiebudget van € 5.000, ook repetitieruimte in Podium Bloos en een premièreplek in het Chassé Theater krijgt aangeboden. Daarnaast bieden Chassé Theater en Podium Bloos artistieke begeleiding en advies. Aanvragen kan tot 1 maart 2019. Na selectie vinden er gesprekken plaats op donderdagmiddag 7 maart..

Wat zijn de criteria?

- jij bent theater- of dansmaker
- jij bent maximaal drie jaar geleden afgestudeerd aan een kunst vakopleiding 
- jij hebt het voornemen om in najaar 2019 in première te gaan in het Chassé Theater

Wat bieden wij?

– een productiebudget van € 5.000
– repetitieruimte in Podium Bloos
– een premièreplek in Chassé Theater, najaar 2019
– artistieke begeleiding en advies
– verbreding van je netwerk 
– ondersteuning op het gebied van publiciteit & marketing

Hoe kun je aanvragen?

In het aanvraagformulier stellen we jou zes open vragen over jouw voorstelling en wie jij bent als maker. Daarnaast vragen we jou om een CV, de begroting van jouw voorstelling en jouw planning. Tot slot vul je jouw contactgegevens in. Je krijgt binnen enkele dagen een ontvangstbevestiging. Begin maart ontvang je bericht of wij jou uitnodigen voor een gesprek. Naar aanleiding van de gesprekken wordt één jonge maker gekozen en ondersteund. 

vul het aanvraagformulier in