dansvoorstellingen 2018 - 2019

Bij het Chassé Theater houden we van dans. Ieder seizoen halen we de mooiste dansvoorstellingen naar Breda. Van de grote balletten van vooraanstaande gezelschappen en gerenommeerde choreografen tot jonge, eigenzinnige makers en van spectaculaire shows tot verrassende, muzikale producties. Geniet bijvoorbeeld van Giselle door Het Nationale BalletDe Notenkraker of Het grootste Zwanenmeer ter wereld, dat weer terugkomt naar Breda. Bewonder de jonge dansers van Nederlands Dans Theater 2 in Significant Moments en Settle for more. Ook Scapino ballet Rotterdam is maar liefst twee keer te zien dit seizoen. Zij brengen bijzondere samenwerkingen met Michiel Borstlap in Pas de deux en met de Wëreldbänd in All hands on deck. Ook zijn er premières van LeineRoebana en Heather Ware.

Tip: In Chassé Cinema kunt u registraties en livestreams van dansvoorstellingen in London zien.

verdieping en inleidingen bij uw bezoek aan onze dansvoorstellingen
Bij een selectie dansvoorstellingen organiseren we inleidingen, verzorgt door medewerkers van de gezelschappen of deskundigen uit de danswereld. Daarnaast vertelt Annette Embregts over de geschiedenis van de moderne dans tijdens het Dansdiner, waar ook een bijzondere gast van Scapino Ballet Rotterdam aanschuift. LeineRoebana geeft een kijkje in het maakproces tijdens de openbare repetitie en dansgezelschap 155 leert je de kneepjes van het vak tijdens hun urban dance workshop. Wanneer we een inleiding of verdiepende activiteit bij een dansvoorstelling hebben georganiseerd, vermelden we dat op de pagina van de voorstelling.

dansvoorstellingen voor kinderen en jongeren
Een aantal van onze dansvoorstellingen zijn speciaal gemaakt voor jeugd. Deze voorstellingen vindt u terug bij het genre kinderen en familie. Ook scholieren en studenten laten we graag kennis maken met nationaal en internationale gezelschappen, van het moderne ballet van Scapino Ballet Rotterdam en Nederlands Dans Theater tot het totale performancetheater van Conny Janssen Danst en urban dance en hiphop van 155 en Alida Dors. De complete selectie met al onze voorstellingen die geschikt zijn voor scholieren, studenten en CJP'ers vindt u hier.

Internationale Selectie
In onze Internationale Selectie presenteren we ieder jaar het neusje van de zalm, waaronder ook dansvoorstellingen van een buitengewone internationale allure. Welke voorstellingen dat zijn, ziet u hier.

bekijk hier het dansprogramma